Obiceiuri culinare sanatoase din toata lumea

Obiceiuri culinare sanatoase din toata lumea

Ca tot a venit primavara, sigur incepi sa-ti faci planuri de vacanta, asa ca ne-am gandit sa-ti vorbim despre obiceiurile culinare sanatoase din mai multe tari. 

Japonia 
 
Farfuriile japonezilor sunt pline de obicei cu Omega 3, gratie pestelui si a fructelor de mare, dar si de vitamine pe care si le iau din legume. In plus, ei pun mare pret pe portiile mici si pe aspectul farfuriilor.
 
China 
 
In China poti sa mananci aproape orice, atat timp cat folosesti traditionalele betiosoare care te fac sa mananci mai incet si, deci, mai putin. 
 
Franta 
 
Francezii asociaza mancarea cu placerea, deci trebuie sa-ti placa de-a binelea ce mananci. Cu toate acestea, ei au un stil de viata sanatos, cu portii mici. Asadar, urmeaza-le recomandarea pentru desert de iaurt inghetat sau ciocolata neagra. 
 
Etiopia 
 
Neaparat sa incerci injera, o paine traditionala pe baza de paina de teff, care este bogata in fibre, vitamina C si proteine. Bucataria etiopiana se bazeaza pe radacini, fasole si linte, dar si pe lactate fara grasimi. 
 
 
India 
 
Bucataria indiana este bogata in condimente care dau un gust deosebit mancarurilor, dar care au si beneficii pentru sanatate. Turmericul, ghimbirul si boiaua de ardei iute iti scad colesterolul, iar ceapa si usturoiul iti scad riscul de a suferi de boli de inima. 
 
Mexic 
 
Cultura mexicana include almuerzo, adica cea mai bogata masa care se serveste la pranz. De ce ar fi acesta un obicei sanatos? Pentru ca o masa bogata in mijlocul zilei micsoreaza sansele sa mananci mult la cina. 
 
Italia 
 
Cel mai sanatos obicei pe care il au italienii este consumarea unui pahar de vin rosu pe zi, in timpul mesei. Te indemnam sa faci ca ei, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, numai sa ai grija sa nu depasesti limita zilnica recomandata (un pahar pentru femei, doua pentru barbati). 
 
Grecia 
 
Desi mancarurile mediteraneene contin de obicei ulei de masline, branza si carne, aceste ingrediente sunt folosite cu moderatie. Accentul cade si pe fructe, legume, cereale si peste. 
 
Suedia 
 
Painea de secara este simbolul Suediei, asa ca nu ezita sa inlocuiesti painea alba cu cea care contine aceasta cereala plina de fibre.