Nutriday da savoare bucatariei dobrogene

Nutriday da savoare bucatariei dobrogene

Puternic influentata de bucataria turceasca si cea greceasca, mancarea dobrogeana are un gust care o diferentiaza de restul tarii. Aici e patria ghiveciului, a baclavalelor si a sarmalelor.

Nutriday da savoare bucatariei dobrogene. Caci numai aici laptele batut, iaurtul si telemeaua nu lipsesc de pe masa.

Meniul variat al bucatariei dobrogene cuprinde vanat, peste si multe preparate din carne de oaie, datorita influentelor orientale.

Nu ai cum sa te lipsesti de iaurt la o masa autentica dobrogeana. Fie ca il amesteci intr-o salata, fie ca faci un sos numai bun de intins peste mielul la protap ca sa nu iti cada greu la stomac.

Iaurtul se imprieteneste bine si cu lisita umpluta sau cu chiftelele de mistret, totul e sa gasesti reteta potrivita.

Cine nu cunoaste musacaua de cartofi si cine nu a poftit macar o data la ardei umpluti ? Pune cateva linguri pline de Nutriday pe ei si mananci pana simti ca plesnesti. Mancarurile migaloase din bucataria dobrogeana, cum ar fi stiuca umpluta sau sarmalele de peste au si ele o istorie comuna cu iaurtul. Trebuie doar s-o descoperi cu ajutorul papilelor gustative.

Mai multe retete cu mancaruri traditionale romanesti gasesti pe pagina de concurs a Nutriday.

Pe www.nutriday.ro gasesti detalii despre campania nationala "Regiuni, concurati si castigati!" – campaniei care va poate aduce premii zilnice, saptamanale si chiar un tur culinar prin tara, cu familia, la bordul unui superb Citroen Grand C4 Picasso. Cine nu vrea premiul cel mare?

Regulamentul concursului il gasesti AICI.