Nu rata fructele lunii iulie

Nu rata fructele lunii iulie
Ai foarte mult de lucru la birou si nu mai ai timp sa treci prin piata? Iata mai jos ce fructe te asteapta luna asta si de ce nu e bine sa le ratezi. Bineinteles, le poti gasi si la iarna, insa este mai sanatos sa fie consumate atunci cand le este sezonul.
 
1. Caisele sunt o sursa importanta de beta-caroten, care combate oxidarea celulelor, vitamine si minerale. Caisele mai contin potasiu, care are rolul de a controla tensiunea arteriala. De asemenea, caisele sunt bogate in vitamina A, o caisa normala asigurandu-ne cam 20% din necesarul zilnic de vitamina A. Nutrientii din caise protejeaza inima si vederea, iar licopenul, o alta substanta din aceste fructe, previne aparitia cancerului de prostata. Nu trebuie neglijat faptul ca fibrele din caise previn constipatia si ajuta la reglarea digestiei.
 
2. Piersicile contin antioxidanti, ceea ce inseamna ca neutralizeaza aparitia radicalilor liber. Fibrele regleaza digestia, trateaza constipatia si diminueaza senzatia de foame. Piersicile au un efect usor laxativ, ceea ce mentine sanatatea sistemului digestiv. Piersicile protejeaza ficatul, stimuleaza apetitul, intaresc sistemul imunitar, ne tin departe de anemie, calmeaza durerile reumatice, sunt bune in afectiuni ale plamanilor, reduc riscul de a dezvolta cancer si asigura o buna calitate a spermei. Piersicile sunt foarte bune, de asemenea, pentru detoxifierea organismului.
 
3. Pepenele rosu este un diuretic foarte bland cu organismul si este considerat adevarata sanatate pentru rinichi. Pepenele rosu contine licopina, o substanta anti-cancerigena si antioxidanta si este o importanta sursa de beta-caroten. Pepenele inseamna, in proportie de 92% apa naturala, ceea ce inseamna ca ii face foarte bine pielii, musculaturii, articulatiilor si sustine tranzitul intestinal. Combinatia de apa si potasiu din pepene este un excelent detoxifiant natural, sustinand activitatea renala.
 
 
4. Pepenele galben este bogat in vitamine de tip B, vitamina A, C, plus seleniu, potasiu, magneziu si fier. El este indicat in afectiuni ale glandei tiroide. Combinatia dintre potasiu si continutul ridicat de apa al pepenelui galben regleaza tensiunea sangelui. In plus, apa din fruct ajuta la eliminarea toxinelor din organism, cu alte cuvinte mananci pepene galben si-ti cureti organismul. Pepenele galben nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet, deoarece contine multe glucide care ar putea influenta nivelul de zahar din sange.
 
5. Perele reduc nivelul colesterolului, au un indice glicemic mic si sunt recomandate in dieta diabeticilor sau in curele de slabire. Ele contin fibre, vitamina C, cupru si vitamina K, acestea fiind cele mai concentrate elemente dintr-o para: consumul unei pere medii asigura 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru.
 
 
6. Afinele au cel mai mare numar de antioxidanti dintre toate fructele, esentiali impotriva oxidarii celulelor si formarea radicalolor liberi. Afinele sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului, ajuta la inhibarea bacteriilor de tip E.coli, foarte periculoase pentru stomac. De asemenea, proprietatile anti-bacteriene ale afinelor ajuta la tratarea unor infectii ale tractului urinar, cum ar fi cistita. Afinele mai sunt bune pentru probleme cu vederea, gripa, angina pectorala si diverse inflamatii la nivelul gatului
 
7. Zmeura, pe langa faptul ca este foarte delicioasa, este bogata in antioxidanti si are proprietati tonice. Ea este o sursa excelenta de acid elagic, un fitonutrient antioxidant care are proprietatea de a preveni deteriorarea celulelor. Consumata pe termen lung, ajuta la protejarea vederii. 100 de grame de zmeura proaspata asigura jumatate din necesarul zilnic de mangan al organismului si 40% din cel de vitamina C. Urmeaza apoi, ca nutrienti activi importanti, fibrele, acidul folic, vitamina B2 (riboflavina), magneziul, vitamina B3, potasiul, acizii grasi omega 3 si cuprul.
 
Daca ajungeti pe la munte luna asta, nu uitati sa culegeti fragi, acestia, ca si zmeura si afinele, sunt plini de antioxidanti si sunt foarte sanatosi.