Muschi de vita cu struguri

Muschi de vita cu struguri

Nu mai este nici o indoiala. Este toamna. In consecintane adaptam noului sezon si iti propunem retete gustoase cu ingrediente de sezon. Un exemplu gustos si foarte usor de facut pentru cina sau pentru un pranz in familie este muschiul de vita cu struguri.

Ca sa faci muschiul de vita cu struguri (patru-cinci portii) ai nevoie de 400 de grame de muschi de vita, o ceapa rosie, vreo doi-trei catei de usturoi, 300 de grame de struguri negri, doua linguri de ulei de masline, 100 de mililitri de vin de vin rosu, o lingura de zahar, sare si piper dupa gust.

Carnea rosie, un aliment controversat

Taie carnea de vita cubulete si las-o pentru o ora in sifon (nu apa minerala, ci sifon) ca sa se fragezeasca. Scurge apa si usuca bucatele de carne pe un servet. Pune-le la prajit in ulei incins si amesteca ca sa se rumeneasca bine pe toate partile. Adauga ceapa si usturoiul taiat fin si amesteca. Lasa ceapa sa se caleasca putin (cateva minute) si adauga jumatate din vin si un pahar cu apa. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic, circa 30 de minute. Potriveste de sare si piper si lasa mancarea descoperita ca sa scada bine. Amesteca usor sa nu se lipeasca.

Pune restul de vin pe foc, in alt vas. Adauga zahar si cateva boabe de piper. Cand clocoteste adauga strugurii. Lasa-i sa fiarba zece minute la foc mic. Adauga vinul fiert si strugurii in mancare. Amesteca usor si lasa totul impreuna la foc mic pentru cateva minute. Gata!

Serveste mancarea fierbinte cu paine neagra si vin rosu.