Mituri despre legume

Mituri despre legume

Nici macar legumele nu au scapat de legende, iar miturile despre legume sunt o dovada. O sa fi surprins sa afli ca realitatea este mult diferita de mituri.

Legumele proaspete, contrat aparentelor nu sunt mai bune decat cele inghetate. Legumele proaspete isi pierd constant din proprietati, incepand din momentul in care au fost culese. Cantitatea de enzime, de vitamine si antioxidanti naturali, adica toate minunile naturale care exista in legumele proaspete se diminueaza intr-un ritm din ce in ce mai accelerat, incepand din momentul in care au fost culese. Mai mult, pentru a se pastra “proaspete”, si a face fata transportului, unele legume sunt tratate chimic, “gazate” sau iradiate. Asa ca, de cele mai multe ori leguma proaspata este mult mai veche decat punga cu legume identice, dar congelata.

Legumele fierte nu isi pierd proprietatile. Chiar din contra: exista legume care prin fierbere isi pun in valoare proprietatile. Prin fierbere, fasolea, boabele de mazare uscata si lintea isi pun in proprietatile fibrelor si proteinelor, iar amidonul din cartofi devine digerabil. Mai mult fierberea face ca vitaminele sa se combine cu fibrele, acestea din urma sa devina mai usor digerabile, iar vitaminele sa fie mai bine asimilate, chiar daca sunt in cantitate mai mica. Prin fierberea unor legume organismul absoarbe mai mult licopenul, substanta minune care ne apara de cancer.

Cartofi nu ingrasa. Cartofii sunt saraci in calorii, au zaharuri cu ardere lenta, adica buni pentru organism au carbohidrati care dau energie, si sunt bogati in minerale si vitamine. Contrar mitului, nici macar daca sunt prajiti nu sunt atat de rai pe cat se spune, daca sunt respectate cateva conditii: ulei de calitate, care sa nu fie refolosit la infinit, si mancati ca atare, adica fara sosuri pline de grasimi, scrie yahoo shine.

Miezul salatei nu este curat. Aceasta este o idee foarte periculoasa. Faptul ca miezul salatei pare etans, protejat de frunzele exterioare, este doar o parere. Studiile au aratat ca cele mai grave toxiinifectii alimentare cu salmonela si listeria. Asa ca salata trebuie spalata foarte bine, frunza cu frunza.

Acestea au fost cateva dintre cele mai vehiculate mituri despre legume. Tu ce mituri despre legume stii?