Mancare turceasca de naut

Mancare turceasca de naut

Stiai ca nautul in combinatie cu orezul formeaza proteina completa? Daca vrei sa mai reduci consumul de carne si sa traiesti mai sanatos, incearca retetele cu naut, sunt satioase si energizante. 

Desi fierbe foarte greu si ne pune rabdarea la incercare, nautul merita preparat pentru calitatile lui extraordinare: scade colesterolul, mentine sanatatea oaselor, regleaza tranzitul intestinal si reduce considerabil riscul de a face cancer de colon.

Nautul nu este delicios numai in humus si falafel, ci si in mancaruri si salate. Azi iti recomandam mancare turceasca de naut, care merge foarte bine in combinatie cu o portie de orez fiert. Aceasta mancare se numeste in turca Nohut si se prepara atat cu carne cat si fara.

Ingrediente:

– o conserva de naut sau doua cani de naut fiert bine;

– o ceapa tocata marunt;

– 2 ardei grasi verzi;

– o conserva de rosii cuburi sau 3-4 rosii tocate cuburi;

– o lingura de pasta de rosii;

– 2-3 linguri ulei de masline;

– un morcov tocat rondele;

– sare si piper dupa gust;

– o lingurita rasa de pudra de chilli;

– patrunjel.

Mod de preparare:

1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mai mare, adauga ceapa, dupa care ardeii grasi si morcovii. Lasa-le la calit cateva minute cu putina apa dupa care adauga rosiile si pasta de rosii, apoi nautul, pudra de chilli, sarea si piperul. Adauga apa cat sa acoperi toate ingredientele.

2. Lasa mancarea sa fiarba pana cand nautul este gata. Daca nautul este de la conserva, atunci ea se face in doar 10 minute.

3. Orneaza mancarea cu patrunjel si serveste-o cu orez.

4. Daca vrei sa faci aceasta reteta cu carne, trebuie doar sa adaugi bucatele de carne dupa ce calesti putin ceapa. 

Pofta buna!

Citeste si Beneficiile nautului pentru sanatate. 

Sursa foto: resimlitarifleri.com.