Romanii mananca prea sarat. Este concluzia unui studiu realizat de medicii romani. Raportul arata ca aproape jumatate dintre romani sufera de hipertensiune arteriala iar 4 din 10 bolnavi netratati ajung sa aiba complicatii serioase pe creier sau rinichi. Asa ca, mai usor cu sarea! Ministerul Sanatatii implementeaza acum un program pe 5 ani pentru reducerea sarii din alimente. Medicii sustin ca este important sa constientizam pericolele hipertensiunii arteriale, cu atat mai mult cu cat peste 40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala si doar 44% din persoanele hipertensive stiu ca au această afectiune. Prea multa sare in bucate nu face deloc bine organismului. In caz ca nu stiati, Romania se afla pe locul partu in ceea ce priveste mortalitatea cardiovasculara, printre factori numarandu-se si alimentatia nesanatoasa. Diminuarea cantitatii de sare nu inseamna mancare fada, chiar daca tinzi sa crezi asta acum. Cum reusesti sa elimini sarea ? In primul rand poti incerca sa o elimini din conservele de legume, ton si pui. Daca le deschizi si le pui sub jet de apa, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%. Cea mai buna solutie ca sa reduci consumul sodiu este sa inlocuiesti sarea cu arome si condimente.