Katy Perry si Kelly Osbourne slabesc cu ciuperci

Katy Perry si Kelly Osbourne slabesc cu ciuperci

Stim de la Alice in Tara Minunilor ca ciupercile au calitati magice si te ajuta sa te maresti sau sa te micsorezi. Dar in lungime, nu in latime. Iesind din lumea povestilor facem un pas in lumea vedetelor care, dupa ce l-au citit din scoarta in scoarta pe Lewis Carroll, s-au gandit ca poate-poate ciupercile sunt utile in dieta. Si mare dreptate au avut. Acum Katy Perry si Kelly Osbourne slabesc cu ciuperci.

Reteta e simpla : de fiecare data cand simt ca au pus niste kilograme in plus, vedetele au grija ca o masa pe zi sa contina ciuperci proaspete si, atentie, crude. Dieta cu ciuperci dureaza 2 saptamani.

Marele secret al acestei diete este ca legumele te ajuta sa tai calorii la fiecare masa si mentin senzatia de satietate. Asa ca ai impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.

O portie de ciuperci crude contine 1 gram de fibre si doar 20 de calorii. Nutritionistii lauda beneficiile unei astfel de diete si spun ca ciupercile au o textura carnoasa si contin seleniu si potasiu necesare pentru imbunatatirea imunitatii si scaderea tensiunii arteriale.

Ciupercile au excelente proprietati conferite de antioxidanti, ceea ce le transforma in alimente-minune in terapiile anti-cancer. Ele iti asigura un aport redus de calorii, facandu-te sa eviti consumul de mancaruri grase. Intr-un studiu publicat in Jurnalul de Endocrinologie, autorii au afirmat ca numarul de lipide este la fel de mic cu nivelul de insulina, stimulat de proprietatile unor ciuperci, ceea ce le transforma intr-un excelent supliment in procesul de slabire, ca de altfel si tratamentul pentru diabetici.

Daca tineti dieta cu ciuperci raw, incercati sa nu omiteti si cerealele integrale si sursele de proteine. Pentru o masa ideala, nutritionistii sugereaza sa va umpleti jumatate din farfurie cu ciuperci, cealalta poate fi umpluta cu orez brun, quinoa, peste sau oua.

 

INEDIT DESPRE CIUPERCI

  • Desi exista inca din perioada preistorica, ciupercile nu au inceput sa fie cultivate in mod organizat de catre om decat in secolul 17, in regiunea Parisului, in Franta, intr-o zona care exista si acum ca si plantatie de ciuperci. De aici provine si una dintre denumirile comerciale ale acestui tip de ciuperca, champignons. In Statele Unite acest gen a intrat in cultivare in a doua parte a secolului 19, americanii fiind in prezent printre cei mai mari cultivatori mondiali.