Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

In mod special pentru sarbatoritii zilei de azi (Sfintii Apostoli Petru si Pavel), am pregatit ceva cu totul si cu totul special: inghetata de ciocolata. Reteta este simpla si foarte usor de facut, este complet lipsita de chimicalele si aditivii din preparatele pe care le gasesti in comert si, nu in ultimul rand, este delicioasa.

Ca sa faci inghetata de ciocolata ai nevoie de 250 de grame de ciocolata neagra, simpla, cu maximum de cacao, 100 de grame de unt, 150 de grame de zahar, 150 de mililitri de apa, cinci galbenusuri, 500 de grame de smantana grasa.

Incepe prin a  rupe in bucatele ciocolata. Intr-un vas rezistent la temperatura ridicata pune ciocolata si untul, la cuptor pentru 15 minute la foc moale. Cand au devenit lichide, scoate vasul amesteca energic si lasa totul sa se racoreasca.

Pune zahatul in apa si fierbe totul pentru cateva minute pana ce devine sirop. Nu trebuie sa se coloreze, trebuie sa ramana limpede si incolor. Lasa siropul sa se racoreasca.

Pune galbenusurile de ou, intr-un vas asezat intr-un vas cu apa calda, pe foc si, folosind un mixer, bate bine, in timp ce adaugi ca si cum ai pune ulei in maioneza, siropul de zahar, bine racit. Continua sa bati pana ce totul devine o spuma fina. Da deoparte vasul cu spuma de oua, din vasul cu apa calda si adauga smantana, toata dintr-o data. Amesteca bine. In aceas moment adauga amestecul de unt cu ciocolata, bine racit, dar la temperatura camerei, astfel incat sa ramana lichid.

Amesteca totul foarte bine si pune compozitia in tavite, in congelator. Nu-i nevoie sa amesteci in timpul procesului de congelare, pentru ca preparata in felul acesta inghetata de ciocolata nu face ace de gheata.

Vezi aici toata colectia noastra de retete de inghetata de casa.

Pofta de inghetata sa aveti!