Inghetata de casa

Inghetata de casa

De vreo doua zile nu ma gandesc decat la o portie mare, foarte mare de inghetata de casa. Fiind vorba despre inghetata capitolul calorii nu intra in discutie. Nu exista inghetata fara calorii sau daca tii neaparat sa faci asa ceva ia 500 de grame de fructe, striveste-le cu furculita, adauga 200 de grame de iaurt degresat si o lingura de miere, amesteca bine si pune totul la congelator. Ai o ingetata fara excese calorice.

Pentru cei care vor sa savureze o inghetata de casa adevarata, cremoasa, fina si dulce care sa te umple de fericire si sa te faca sa te simti cea mai binecuvantata fiinta de pe planeta ingredientele necesare sunt:  300 de grame de fructe (de preferat capsuni sau fructe de padure, dar merge si cu pepene galben si cu piersici sau caise, fara coaja), opt galbenusuri, 250 de grame de zahar, 300 de mililitri de lapte si 300 de grame de smantana.

Rasfoieste toata colectia noastra de retete de inghetata

Spala si scurge foarte bine fructele de apa. Daca folosesti fructe zemoase este foarte bine daca le tai in doua si le lasi sa se scurga bine. Pune fructele intr-un blender impreuna cu cateva linguri de lapte si omogenizeaza bine. Rastoara piureul de fructe intr-un vas, adauga jumatate din cantitatea de zahar de grame de zahar si pune-le pe foc.

 

Fierbe amestecul la foc mic, circa 20 de minute. Amesteca din cand in cand. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine. Bate cele opt galbenusuri cu zaharul ramas pana cand acesta s-a topit complet, intr-un vas care se poate pune pe foc. Adauga laptele cald peste oua si amesteca bine. Pune la racit si crema de oua. Cand sunt bine racite, batele cu mixerul si amesteca-le.

 

Adauga smantana si omogenizeaza, folosin un mixer. Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de cateva ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata.

Inainte sa o servesti amesteca din nou. Serveste inghetata simpla, cu sirop de fructe sau frisca batuta.

Incearca si inghetat de kiwi sau inghetata de capsuni

foto: http://www.davidlebovitz.com/