Inghetata raw de avocado si kiwi

Inghetata raw de avocado si kiwi

Cautam de multa vreme o reteta de inghetata pe baza de avocado, pentru ca mi s-a parut un fruct suficient de cremos si fin pentru asta. Intr-una din zile mi-a venit ideea sa-l combin cu kiwi si bine am facut.

Initial, am combinat doar kiwi, avocado si lamaie, dar am simtit nevoia si de ceva dulce si am desfacut si o conserva de compot de ananas. A iesit o minunatie.

Ingrediente: un avocado, doua fructe de kiwi, zeama de la un sfert de lamaie, jumatate de conserva de ananas (fara zeama).  

         

Timpul de preparare este minim. Kiwi si avocado se curata, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza cu blenderul sau cu robotul de bucatarie, pana se obtine o pasta omogena. Se introduce la congelator.

 

 

Daca nu va plac cristalele de gheata, puteti sa o scoateti la intervale de jumatate de ora (de vreo doua ori) si sa amestecati bine. Daca va deranjeaza semintele de la kiwi, acesta se poate mixa initial separat si apoi se poate da printr-o sita sau puteti pur si simplu sa indepartati partea cu semintele.
Dupa cateva ore la congelator aveti o inghetata minunata.

Daca simtiti nevoia puteti sa adaugati si putina miere sau zahar, dar mie mi s-a parut suficient de dulce compotul de ananas.

100 de g de inghetata de avocado si kiwi contine: 93, 6 calorii, 1,1 g proteine, 5,2 g lipide, 13 g carbohidrati.

Incearca si varianta raw de inghetata cu capsuni.

Pofta buna!