Am stat in spatele unui chef, cand a preparat acest hummus rapid. Am copiat reteta si ca sa impart cu voi plagiatul o dau mai departe. Pot sa spun cu mana pe inima ca a fost cel mai bun hummus pe care l-am mancat vreodata. Ca sa-l faci ai nevoie de 200 de grame de naut fiert, doua linguri de suc proaspat de lamaie, doi catei de usturoi (nici mai mult, nici mai putin), o lingurita de seminte de chimen, sare si piper, 100 de mililitri de sos tahini (dar merge foarte bine si fara), patru linguri cu apa, doua linguri de ulei de masline, o lingurita rasa pe paprika. Spala boabele de naut si lasa-le pe un prosop curat sa se usuce bine. Pastreaza cateva boabe pentru decor. Pune toate ingredientele intr-un procesor sau intr-un blender si amesteca bine in cateva impulsuri pana ce devine totul un piure fin. Daca este prea dens pune foarte putina apa in plus. Rastoarna hummusul intr-un vas si mai adauga, dupa gustul tau, piper, sare, paprika si/sau usturoi. Decoreaza cu boabe de naut si cativa stropi de ulei, apoi pudreaza cu paprika. Poti sa folosesti ce fel de paprika vrei, dulce, afumata sau picanta, dar le si poti combina dupa gustul tau. Sosul tahini il poti face in casa din seminte de susan prajite in tava de aragaz, in cuptor, pe foaie de copt, fara adaus de grasime, pentru 10-15 minute la foc foarte mic, in cuptorul bine incins. Pune semintele in procesor, adauga o lingura de ulei si una de apa si omogenizeaza. Sosul trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Adauga sare. Poti pastra sosul in recipiente de sticla, inchise ermetic, la rece.