Sunt pe aici, prin colectia noastra de retete cateva variante exceptionale de hummus. Completam seria cu acest hummus cu avocado. Nu l-am ales intamplator, ci pentru ca se preteaza a fi asezat pe masa de Paste, alaturi de legume proaspete, paine facuta in casa si branza noua. Il recomanda si culoarea si, mai ales, gustul. In plus, hummus cu avocado este o excelenta solutie pentru o masa usoara, vegetariana si in egala masura, de gala. Ca sa faci hummus cu avocado ai nevoie de un avocado, circa 400 de grame de naut fiert si bine scurs, un catel de usturoi, o lingura, doua de suc de lamaie, sare, piper, un varf de lingurita de boia (iute sau dulce), un varf de lingurita de seminte de chimen. Curata avocado si taie-l in bucati, scurge bine boabele de naut si pune toate ingredientele in blender. Omogenizeaza pana devine untos. Daca este prea dens pune o lingura de apa rece. Potriveste de gust punand sare, piper si adauga, daca mai vrei, boia. Poti pune in loc de boia, ardei iute rosu tocat foarte marunt. Hummusul cu avocado o sa arate foarte bine. Adauga si putina verdeata tocata marunt. Cel mai bine merge mararul sau coriandrul. Dar, doar daca vrei. Pune pasta intr-un bol si lasa-l la rece o ora. E musai! Decoreaza-l cu putina boia si cateva picaturi de ulei de masline si serveste-l cu legume proaspete – telina si morcov si paine prajita taiate subtire sau biscuiti sarati. Hummus cu avocado este o mancare foarte sanatoasa si foarte gustoasa, eleganta si aspectuasa pe masa de Paste