Planta vedeta in Ayurveda, radacina iute si dulce de ghimbir este considerata a fi panaceu universal. Ghimbirul – condimentul minune – isi dovedeste utilitatea cu precadere in bolile digestive si ale aparatului respirator si este un excelent tonic cardiac. Imi place gustul aparte si aroma pe care o imprastie in toata bucataria in momentul in care pun o bucatica in wok-ul fierbinte. Ghimbirul este excelent pentru ca favorizeaza eliminarea toxinelor din intestin si asigura o flora intestinala sanatoasa, sustin specialisti. De asemenea determina scaderea nivelului colesterolului si are efect antibacterian si calmeaza crampele menstruale. Nu degeaba ma dau in vant dupa ghimbir. De cand mananc cate o bucatica proaspta inainte de masa, ma satur mult mai repede. In plus mentine senzatia de satietate si ma ajuta in acelasi timp sa acumulez toti nutrientii de care am nevoie. Ai probleme cu sinusurile? Aroma de ghimbir le elibereaza din incatusare iar daca te apuca raul de masina sau greata de orice fel, tot la el apelezi. Mesteca putin ghimbir inmuiat in miere. Aveti dureri de muschi si incheieturi? Ei bine, ghimbirul isi dovedeste utilitatea si in acest caz. De data asta nu se mananca ci, datorita proprietatilor sale inflamatorii, se toarna, sub forma de ulei esential in apa de baie. Nu in ultimul rand, condimentul minune se lauda cu proprietati afrodisiace. Presarati putin in mancarea partenerului si pregatiti-va pentru o noapte lunga. Acum ca v-am spus la ce e bun, sa va spun si cum il folositi. In primul rand in mancare cand gatiti orez basmati. Imprieteniti-l in wok cu usturoiul taiat marunt si cu chili pentru o aroma care va va gadila placut simturile. Va place sucul de ghimbir? Daca da, beti in continuare si daca nu, atunci e cazul sa incercati. Dati putin ghimbir pe razatoare si puneti-l in storcator alaturi de morcovi, mere si putin suc de lamaie. Obtineti un suc racoritor si absolut delicios.