Cel mai nou raport despre beneficiile consumului de ghimbir transforma aceasta planta intr-un aliment de baza in dieta anticancer, impiedica dezvoltarea si raspandirea tumorii. Cum este posibil ca o planta sa aduca atatea beneficii organismului? Ei bine, raspunzatori pentru imbunatatirea starii de sanatate sunt niste compusi chimici numiti uleiuri volatile, care printre altele confera gustul usor picant al ghimbirului. Aceste uleiuri stimuleaza organismul sa secrete mai multe sucuri digestive si ajuta la neutralizarea acizilor din stomac, care dau senzatia de usturime, greata si diaree. Ghimbirul este de asemenea un decogestionant natural, actioneaza impotriva histaminelor, ceea ce il transforma intr-un medicament natural, recomandat in tratarea racelii. Exista cateva studii care sustin beneficiile consumului de ghimbir in medicina traditionala. Acestea sunt: -doua studii care au avut ca tema consumul de ghimbir de catre femeile insarcinate, au aratat o ameliorare a simptomelor de greata, prezente mai ales dimineata. Iar amestecul de radacina de ghimbir a fost mai eficient decat placebo. Probabil unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de ghimbir este acesta. Ca o adaugare la eliminarea simptomelor de greata de la o raceala banala, ghimbirul poate fi utilizat cu succes in tratamentul simptomelor de greata si voma, de la chimioterapie si sarcina, dar si cele aparute in urma unei interventii chirurgicale. Cateva studii sugereaza ca o doza sigura si eficienta pentru tratarea senzatiei de greata si voma aparuta in primele luni de sarcina este de 1 gram pe zi, luat nu mai mult de 4 zile. Testele au scos la iveala faptul ca ghimbirul detine proprietati prin care poate reduce severitatea si durata senzatiei de ameteala de-a lungul sedintelor de chimioterapie, cu toate ca nu s-au observat efecte asupra senzatiei de voma. -un studiu de clinica a aratat ca radacina de ghimbir previne raul de mare mai bine decat placebo. Asa ca daca ai la tine o portie de orez chinezesc cu ghimbir…. -studiile pe animale au aratat ca ghimbirul previne si incetineste dezvoltarea tumorii canceroase. Ceea ce reprezinta poate cel mai mare beneficiu al consumului de ghimbir. Doar este bine stiut faptul ca aceasta boala face multe victime si nici macar tratamentul medicamentos nu poate ajuta, ce-i drept depinde fiecare caz in parte ca de altfel si de tipul de cancer. Insa si in acest caz se pune accentul pe o alimentatie sanatoasa. [next]Nu-i asa ca nu-ti vine sa crezi cum de un condiment atat de banal uneori poate sa insemne atat de mult? A fost folosit in cultura asiatica, araba si indiana ca si planta folosita in medicina inca din vremurile stravechi. Pentru mii de ani, ghimbirul a fost ca adjuvant in digestie, ca tratament pentru artrita, pentru afectiunile la inima. In ceea ce priveste artrita, ghimbirul s-a dovedit a fi un aliat important in lupta cu boala. Cateva studii realizate pe pacienti suferinzi de osteoartrita au aratat ca ghimbirul poate fi utilizat cu succes in reducerea inflamatiei si durerii, fara sa fie incluse in calcul efectele secundare a multor medicamente antiinflamatorii. Este bine stiut faptul ca o dieta bogata in grasimi creste nivelul de colesterol din sange, in plus cu timpul creste riscul dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare. Si atunci care este remediul pentru un colesterol prea mare? In primul rand o alimentatie sanatoasa, cert este ca fiecare dintre noi va trebui sa invete cu timpul care sunt alegerile corecte si mai presus de toate sa se convinga de asta pentru a nu renunta la ele asa de usor. Numeroase studii au sugerat ca ghimbirul poate avea efect asupra cheagurilor de sange, adica actiunea sa se aseamana cu cea a asipirinei. Si spre deosebire de aspirina, ghimbirul are efect de calmare a tractului intestinal. De asemenea, ghimbirul reduce nivelul de colesterol prin interpunerea cu biosinteza colesterolului. Aceste efecte pot preveni blocajele vaselor de sange, care pot conduce la atac de cord sau infarct. In plus, antioxidantii din ghimbir intaresc muschii inimii. Alte studii scot la iveala proprietatile ghimbirului de a preveni si trata cancerul prin intarirea sistemului imunitar. Si mai mult de-atat, ghimbirul intensifica efectele antibioticelor cu pana la 50%. Dar nue ste tot, aceasta planta minune reuseste sa distruga parazitii intestinali si larvele lor. Imbunatateste, stimuleaza circulatia si relaxeaza muschii care inconjoara vasele de sange, facilitand circulatia sangelui sau a sangelui prin tot corpul. Tu gatesti cu ghimbir?