Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Cred ca meritam niste prajituri! Prajituri la toata lumea! Gustoase, simple, elegante, cu aroma de portocale, cu stafide si … fulgi de ovaz, ca sa respectam baremul de calorii! Fursecurile cu fulgi de ovaz si stafide sunt o mare descoperire. Sunt prajitura perfecta. Rasfat pentru simturi, fara nici un moment de vinovatie. Adauga la asta ca, aceste fursecuri, sunt si foarte sanatoase.

Din ingrediente rezulta circa 16-18 fursecuri mari, asa cum fac americanii, iar fiecare doua prajituri au impreuna putin mai mult de 150 de calorii.
    
Ca sa faci fursecurile ai nevoie de 100 de grame de unt, un ou, o jumatate de banana, esenta de vanile, 100 de grame de zahar brun, o lingura cu razatura de coaja de portocala, 200 de grame de fulgi de ovaz, un varf de cutit de sare, o lingura de nuca de cocos rasa, 100 de grame de stafide.
Imparte fulgii de ovaz in doua. Jumatate pune-i in masina de cafea si, din doua-trei impulsuri, transforma-i in faina. Pregateste o tava care merge la cuptor. Unge tava cu putina grasime. Incinge cuptorul.
Amesteca untul moale cu oul intreg. Poti sa folosesti un mixer. Adauga banana, esenta de vanilie si zaharul. Continua sa amesteci pana ce totul este bine omogenizat si zaharul se topeste. Adauga coaja de portocala.
 
 
Intr-un alt vas amesteca faina de ovaz, sarea, nuca de cocos, stafidele si restul de fulgi de ovaz (cei intregi).  Amesteca cele doua compozitii bine, cu o furculita, pana ce rezulta un aluat dens, zgrunturos. Formeaza din tot aluatul un sul, apoi taie-l in felii. Coace fursecurile la foc potrivit, circa 15-20 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
In caz ca, printr-o minune, nu se vor termina in cateva ore, fursecurile cu fulgi de ovaz si stafide se pot pastra o saptamana, la temperatura camerei, eventual intr-o cutie de metal.
Liber la rasfat!