Frigul asta si angoasa iernii trebuie compensata intr-un fel. Avem nevoie de ceva dulce. Si cine poate sa refuze ceva dulce, mai ales cand are aroma de portocale? Pentru pofticiosi, pentru un pic de moral pozitiv, pentru ca e vineri si urmeaza un sfarsit de saptamana, speram in limite suportabile, am facut fursecuri cu portocale. Pentru a te bucura de o tava de fursecurile cu portocale ai nevoie de 150 de grame de faina, 150 de grame de faina de migdale, 150 de grame de zahar pudra, un varf de cutit de sare, coaja rasa de la o portocala mare, 100 de grame de unt, trei oua, o lingurita de esenta de migdale, o lingurita de esenta de vanilie. Pentru final iti mai trebuie coaja de portocala confiata. (Eu nu am avut!). Poti inlocui faina de migdale adaugand 100 de grame de unt si 100 de grame de faina la catitatile initiale. Intr-un bol amesteca toate ingrediente uscate, inclusiv razatura de portocala. Untul moale se amesteca pana devine spumos cu galbenusurile de ou. Lasa amestecul in congelator pentru catvea minute. Bate albusurile spuma. Pune aromele in albus si adauga totul in crema de unt si galbenus. Adauga incet amestecul uscat si omogenizeaza bine. Pune compozitia intr-o tava speciala pentru copt briose sau cu lingurita in tava clasica de aragaz. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau poti folosi hartie pentru copt. Pune un mot de coaja de portocala confiata. Coace prajiturile circa 15 minute, la foc potrivit, in cuptorul bine incins. Scoate prajiturile imediat. Serveste fursecurile cu portocale reci, simple. Nu-i nevoie sa le mai pudrezi cu zahar. Nota pentru doamnele si domnisoarele care sunt la dieta: aveti voie trei fursecuri la cina. Sambata inca trei iar duminica, daca mai sunt, tot trei. Nu inseamna decat vreo 100 de calorii. Le recuperam de luni incolo! Ok?