Fructul pasiunii

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii este un bucurie de care putem beneficia mai ales in timpul sezonului rece. Asa, ca sa tinem pasiunea fierbinte! Denumit si Passiflora edulis sau maracuia, fructul pasiunii este originar din Brazilia. Sunt peste 400 de soiuri cunoscute, dar numai ceva mai mult de 30 au fructe comestibile. Culoarea fructelor variaza de la mov la galben, in functie de soi.

       
 
Fructul pasiunii este, pe buna dreptate, considerat unul dintre cele mai exotice fructe tropicale, ca urmare a gustului cu totul special. Numele fructului a fost dat de misionarii spanioli, pentru ca florile plantei seamana cu o coroana de spini, ca cea avuta pe cap, de Hristos, in timpul rastignirii.
 
Una din proprietatile cunoscute si recunoascute ale fructul pasiunii este calitatea de calmant si relaxant natural. Vrei un somn linistit ca un prunc? Mananca maracuia inainte de a te culca, pentru efectul sau antispasmodic. In plus, sucul obtinut din fructul pasiunii este un excelent stimulent digestiv si ajuta in tratarea multor boli gastrice, mai ales a celor iritante: gastrite, arsuri gastrice. Semintele de Maracuia au un continut mare de fibre, benefice colonului, imbunatatind digestia, reducand colesterolul si prevenind, prin toate acestea, afectiunile vasculare. De asemenea, se crede ca un compus specific acestui fruct blocheaza efectele histaminei, avand un puternic efect anti-alergen si anti-inflamator. Fructul pasiunii combate si trateaza eficient afectiunile asmatice.

Fructul pasiunii este foarte eficient si in tratarea unor afectiuni cutanate. calmeaza si grabeste vindecarea arsurilor si iritatiilor pielii. Si asta nu este tot. Fructul pasiunii are capacitatea de reduce tensiunea arteriala si de a stimula activitatea cardiaca. Extern, se poate folosi corpul pentru a vindeca arsuri si iritatii ale pielii. 

Fructul pasiunii este o sursa importanta de vitamina C, vitamina A, fier si potasiu. Vitamina A pe care o contine acest fruct ajuta organismul sa elimine radicalii liberi ce provoaca leziuni la nivelul pielii si imbunatateste vederea, iar vitamina C contribuie la repararea tesuturilor, ajuta la prevenirea bolilor de inima, a cancerului si ajuta la consolidarea structurii osoase.

Pulpa fructului este foarte aromata si dulce. Taie fructul in doua si mananca-l cu lingurita. Este minunat in sucuri sau cocktail alaturi de un vin spumos! Este racoritor si parfumat, si poate fi folosit in bucatarie drept garnitura la carne, alaturi de cimbru pe care il completeaza intr-un mod cu totul special. Un sos facut cu fructul pasiunii o sa fie o adevarata … pasiune. Cum? Sucul de la o portocala, o lingurita de miere si pulpa de la doua fructe de maracuia se pun impreuna intr-un blender. Adauga bucatele de caisa uscata, cimbru uscat, fierbe totul un minut- doua cu clocote mari, si serveste minunea aceasta ca sos la peste sau carne la gratar, recomanda cuisineaz.com.

Fructul pasiunii este un mic rasfat de care fiecare dintre noi, poate si trebuie sa profite.