Bataie pe Fructul pasiunii

Bataie pe Fructul pasiunii

Si nici nu trebuie sa scoti prea mult din buzunar, desi sunt micute, si ti-ai zice precis ca trebuie sa cumperi cantitati industriale, o cana cu fructe, adica 236 de grame, are nici mai mult, nici mai putin de 24,5 grame de fibre. De ce iti aduc in discutie ideea de fibre? Pentru ca aceste fructe, incredibil de micute, au pe langa fibre (care regleaza digestia, si ajuta la curatarea colonului) si multi alti nutrienti.

 

Reticenta ta, motivata de faptul ca nu ai mai vazut si nu ai mai gustat asa ceva pana acum, trebuie sa dispara, caci aceste fructe sunt incredibil de sanatoase. Fructul pasiunii, originar din America de Sud, a fost botezat asa, de catre misionarii spanioli care au asemanat petalele florii (care fie vorba intre noi, sunt de-a dreptul rapitoare si miros delicios) cu coroana de spini a lui Iisus, din timpul rastignirii. Cum stii daca ai cumparat fructul pasiunii, si nu ai in mana altceva? Fructul, care este de dimensiunea unui ou, trebuie sa aiba culoarea galbena ori mova, pielita un pic ridata (are cute), pulpa galbena, de consistenta jeleului, iar  semintele de culoare neagra.

 

Cum il pregatesti, ce poti sa faci din el? Pulpa fructului o poti adauga in sucuri, jeleuri, cocktail-uri si dulciuri., iar semintele in diverse salate. Pulpa fructului poate fi mancata proaspata, caci este foarte delicioasa. Un alt sfat, ca sa te alegi cu un fruct al pasiunii delicios, acela copt are cute, iar cel violet are portiuni maronii. Si totusi, de ce papilele tale gustative ar trebui sa intalneasca aroma fructului pasiunii? Pentru ca este delicios, seamana la gust cu guava, si are multe beneficii.

 

Digestie fara probleme
Daca digestia iti joaca feste, nu vei mai avea probleme de acest gen daca vei consuma semintele fructului, caci acestea au fibre. Fibrele din seminte curata colonul, imbunatatesc digestia, previn infarctul si atacul de cord. Constipatia iti fura momentele placute, condamnandu-te sa stai minute-n sir in baie? Fibrele din seminte se-aduna in colon, precum o mica armata de soldatei, si elimina resturile acumulate aici.

 

Si, ce este de-a dreptul incredibil este faptul ca tot fibrele impiedica dezvoltarea cancerului la nivelul colonului. In plus, elimina  excesul de grasimi din corp, micsorand astfel nivelul colesterolului rau. Si nu-i tot, are putine grasimi saturate, adica nu pune in pericol sanatatea inimii, dimpotriva continutul mare de potasiu, si cel scazut de sodiu ajuta inima.

 

Oase mai puternice
In ciuda dimensiunii sale, fructul pasiunii este bogat in vitamina A si C, doi antioxidanti importanti. Pe langa lupta lor declarata radicalilor liberi, vitamina A iubeste pielea matasoasa si sanatoasa, iar vitamina C mentine oasele si tesuturi sanatoase. Si cum, vitamina C intareste sistemul imunitar, fructul pasiunii este ideal in tratarea bronsitei, si tusei (inclusiv celei convulsive), dar si in reducerea simptomelor de astm.

 

Cum se pastreaza

O intrebare pertinenta pentru a te putea bucura de toate beneficiile acestui fruct minunat. Fructele, decojite, se pastreaza foarte bine la temperatura camerei. In schimb, daca vrei sa le pastrezi mai mult timp, pune-le intr-o  punga de plastic, in congelator, unde pot sta lejer si 7 zile.