Am pregatit pentru voi o serie de retete perfecte pentru masa de Craciun. Friptura de Craciun este una dintre ele. Am ales retete care se fac usor, savuroase si pentru care, ingredientele nu sunt o problema. Pentru friptura de Craciun ai nevoie de vreo doua kilograme de carne de porc. Spata de porc este cea mai buna. Mai ai nevoie de 12 catei de usturoi, doua linguri de boia de ardei (eventual o lingura de boia afumata), 100 mililitri de ulei , sucul de la trei lamai si patru cartofi mari, taiati in jumatate. Fiptura de curcan cu usturoi Friptura de Craciun se face in doua etape. Prima etapa: curata bine carnea de pielite si grasime. Pune in blender usturoiul tot, sucul de la cele trei lamai, uleiul si boiaua de ardei. Adauga doua lingurite de sare si o lingurita cu varf d epiper macinat. Omogenizeaza bine. Pune carnea intr-un vas si pune deasupra tot acest soc. fa in asa fel incat sosul sa unga bine toata carnea. Acopera cu o folie d eplastic si pune vasul la frigider pentru cel putin 12 ore. A doua zi unge cu putin ulei vasul cin care vei coace friptura de Craciun. Pune cartofii taiati in jumate in tava in asa fel incat sa faci un fel de suport pentru carne. Pune bucata de carne care a stat in sos, tot sosul lasat in tava si adauga o cana de apa. Acopera cu folie de aluminiu si da tava la cuptor, la foc mic (180 de grade), pentru patru ore. Scoate tava din cuptor, scoate folia, scoate cartofii. Unge carnea cu o lingura, doua de ulei si lasa-o sa stea circa 30 de minute. Intoarce carnea in cuptor, la foc mai iute pentru 30 de minute. Gata! Serveste friptura de Craciun (care are o aroma si un gust divin) cu legume simple si vin rosu. carnea se taie perfect in felii, iar sosul din tava strecurat si combinat cu putin vin rosu este senzational.