Mai este doar putin mai mult de o luna pana la Craciun. Suntem in post, dar ne pregatim pentru Craciun. Deci, este momenul pentru o noua serie de fripturi de gala. Incepem cu o super friptura de curcan. Friptura de curcan cu usturori. Cu foarte mult usturoi. Ca sa faci friptura de curcan cu usturoi ai nevoie de o pulpa de curcan si o jumatate de piept de curcan, o mana de nuca, o lingura de pesmet, 100 de grame de unt, sare, piper, o lingurita de nucsoara macinata, o ceapa mica, o lingurita cu cimbru macinat si vreo cinci capatani de usturoi, doua lingurite cu miere, o lamaie, o lingurita de boabe de piper si o frunza de dafin. Optional, o punguta cu baby carrots. Ca sa faci friptura de curcan cu usturoi ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit. Cu rabdare si indemanare scoate osul si cartilagiile din pulpa de curcan. Taie carnea in asa fel incat sa rezulte o foaie de carne cat mai intinsa si de grosime egala. Procedeaza le fel si cu bucata de piept. Presara sare si piper pe fiecare bucata de carne. Amesteca untul moale cu nuca macinata (cat de marunt se poate), adauga piper, pesmet si ceapa tocata foarte marunt. Pune si cimbrul uscat. Amesteca bine pana rezulta o pasta. Unge egal foile de carne de curcan cu aceasta pasta si aseaza-le unele peste altele. Ruleaza, nu foarte strans, foaia de carne si leaga-o cu ata. Unge carnea cu ulei si aseaza-o intr-o tava mai adanca care merge la cuptor. Pune in tava cateva linguri cu apa, putin vin alb, boabele de piper si o foaie de dafin. Acopera cu o folie de aluminiu si da friptura la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit, in cuptorul incins bine inainte. In timpul acesta curata usturoiul, rade coaja de la o lamaie si stoarce vreo doua linguri de suc de lamaie. Amesteca sucul de lamaie cu o lingurita de miere. Dupa ce trec cele 40 de minute scoate friptura de curcan, scoate folia de aluminiu, unge carnea cu amestecul de miere si lamaie, si pune imprejur tot usturoiul. Poti pune si baby carrot. Adauga in tava vreo doua linguri de ulei, putina apa si putina coaja de lamaie si intoarce tava in cuptor, la foc potrivit, inca 30 de minute, pana ce carnea se rumeneste frumos, iar morcovii si usturoriul de coc. Evident serveste friptura imediat, dupa ce scoti ata, taiata in felii. Cateii de usturoi si morcovi sunt o garnitura exotica si rafinata. Poti adauga putin suc de lamaie si putina nuca macinata deasupra.