Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

Ciocolata nu poate sa lipseasca de pe masa de Craciun, asa ca am facut fondant de ciocolata. Si ca sa nu avem vorbe. Nu ne interesaza numarul caloriilor. In plus este atat de usor de facut incat te avertizam ca reteta creaza dependenta si trebuie repetata cu masura, doar din cand in cand.

 

Ingredientele pentru fondantul cu ciocolata sunt pentru opt portii. Ai nevoie de 125 grame de ciocolata neagra, cu minim 50 la suta cacao, 125 grame de unt (cu 65% grasime), 125 grame de zahar, trei oua, trei linguri cu varf cu faina, mirodenii (coaja de portocala si vanilie), doua linguri cu lapte.

Afla beneficiile ciocolatei in dieta

Pregateste o tava rotunda, putin inalta, unsa cu unt si tapetata cu faina. O tava cu peretii detasabili este ideala. Topeste ciocolata in lapte, la microunde sau intr-un vas, in bain-marie. Cand ciocolata s-a topit adauga untul si amesteca energic. Pune zaharul, pe rand, lingura cu lingura, si amesteca pana se topeste. Adauga mirodeniile.

Separa galbenusurile de albus, adauga in compozitie, pe rand galbenusurile si apoi faina, in ploaie. Amesteca bine. Adauga albusurile, foarte bine batute spuma, la final cu un praf de sare.

Rastoarna compozitia in tava si coace prajitura circa 30-40 de minute, in cuptorul bine incins la foc potrivit. Poti adauga in aceasta minune stafide (rehidratate si bine scurse), fructe confiate, bucatele de coaja de portocala din dulceata si nuci (sau alte seminte) pisate.

Taie prajitura cand se raceste si o poti servi simpla, pudrata cu cacao sau cu frisca.