Farfalle cu sos de rosii si busuioc

|Livia Caled |
Farfalle cu sos de rosii si busuioc

Farfallele cu sos de rosii si busuioc nu ingrasa, nu cresc colesterolul si nici nu necesita cine stie ce talent culinar. 

 Ingrediente:
 
– 400 de grame de farfalle;
 
– 7 rosii mari si coapte;
 
– 6 linguri ulei de masline;
 
– 10-12 frunze de busuioc proaspat;
 
– 2 catei de usturoi;
 
– parmezan ras;
 
– sare.
 
Mod de preparare:
 
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, caliti putin usturoiul tocat marunt, cam 30 de secunde ca sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate mare. Inainte de a pune rosiile, ar fi bine sa le opariti putin si sa le luati pielitele. Lasati-le sa fiarba cu usturoiul, adaugati niste sare, dupa care adaugati o parte din busuioc tocat marunt. Daca vreti sosul mai subtire, adaugati putina apa.
 
Fierbeti pastele al dente si amestecati-le cu sosul. Ornati cu busuiocul ramas si cu parmezan ras. 
 
 
Pofta buna!
 
Citeste si reteta la Paste cu vinete.