Farfalle cu sos de rosii si busuioc

Farfalle cu sos de rosii si busuioc

Farfallele cu sos de rosii si busuioc nu ingrasa, nu cresc colesterolul si nici nu necesita cine stie ce talent culinar. 

 Ingrediente:
 
– 400 de grame de farfalle;
 
– 7 rosii mari si coapte;
 
– 6 linguri ulei de masline;
 
– 10-12 frunze de busuioc proaspat;
 
– 2 catei de usturoi;
 
– parmezan ras;
 
– sare.
 
Mod de preparare:
 
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, caliti putin usturoiul tocat marunt, cam 30 de secunde ca sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate mare. Inainte de a pune rosiile, ar fi bine sa le opariti putin si sa le luati pielitele. Lasati-le sa fiarba cu usturoiul, adaugati niste sare, dupa care adaugati o parte din busuioc tocat marunt. Daca vreti sosul mai subtire, adaugati putina apa.
 
Fierbeti pastele al dente si amestecati-le cu sosul. Ornati cu busuiocul ramas si cu parmezan ras. 
 
 
Pofta buna!
 
Citeste si reteta la Paste cu vinete.