Farfallele cu sos de rosii si busuioc nu ingrasa, nu cresc colesterolul si nici nu necesita cine stie ce talent culinar. Ingrediente: – 400 de grame de farfalle; – 7 rosii mari si coapte; – 6 linguri ulei de masline; – 10-12 frunze de busuioc proaspat; – 2 catei de usturoi; – parmezan ras; – sare. Mod de preparare: Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, caliti putin usturoiul tocat marunt, cam 30 de secunde ca sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate mare. Inainte de a pune rosiile, ar fi bine sa le opariti putin si sa le luati pielitele. Lasati-le sa fiarba cu usturoiul, adaugati niste sare, dupa care adaugati o parte din busuioc tocat marunt. Daca vreti sosul mai subtire, adaugati putina apa. Fierbeti pastele al dente si amestecati-le cu sosul. Ornati cu busuiocul ramas si cu parmezan ras. Pofta buna! Citeste si reteta la Paste cu vinete.