Daca ajungeti prin Sicilia si gasiti in meniu "paste alla norma", o specialitate din Catania, nu ezitati si comandati-va, sunt foarte delicioase. Cum se prepara pastele cu vinete? Ingrediente: – o punga de paste, sau mai putine, depinde pentru cate persoane gatiti; – 12 frunze de busuioc; – 2-3 catei de usturoi; – parmezan; – rosii cam 500 de grame; – ulei de masline; – 2 vinete. Mod de preparare: Taiati vinetele rondele, in felii subtiri, cam de 4-5 mm. Intr-o tigaie mai inalta sau o cratita puneti 5-6 linguri de ulei de masline si caliti putin usturoiul. Aveti grija sa nu-l ardeti, el trebuie tinut vreo 20-30 de secunde. Adaugati rosiile, curatate in prealabil de pielita si tocate, nu foarte marunt. Amestecati si lasati sa fiarba, sarati cat va place, dupa care, la final adaugati busuiocul tocat. Intr-o alta tigaie caliti vinetele, dupa care scurgeti-le bine de ulei si amestecati-le cu combinatia din tigaie. Puneti pastele la fiert atat cat scrie pe punga, dupa care amestecati-le cu sos. Adaugati ulei de masline daca mai e nevoie. In farfurie, ornati cu parmezan sau cu ricotta. Pofta buna!