Am scris mai demult despre E-uri bune, diferite E-uri nepericuloase sau chiar prietenoase, care pot fi gasite in alimentele procesate. Acum e insa randul E-urilor rele sa fie scoase la tabla. Le-am ales pe cele mai periculoase: Aspartam Acest indulcitor artificial se gaseste in bauturile carbogazoase light si alte alimente dietetice. In anii 1970, s-a dovedit, prin studii experimentale pe sobolani, ca acest indulcitor cauzeaza tumori pe creier iar un studiu nou, tot pe sobolani, din 2005 arata ca si dozele mici de aspartam maresc riscul de leucemie si tumori pe creier. Persoanele care sunt sensibile la aspartam pot avea dureri de cap, ameteli sau halucinatii dupa consum. Acesulfam – K Acesulfam – K este un indulcitor artificial care este de 200 de ori mai dulce decat zaharul. Este folosit in prajituri, guma de mestecat, deserturi cu gelatina si bauturi carbogazoase. Doua studii experimentale pe sobolani arata ca aceasta substanta poate cauza cancerul. Monosodiu glutamat (MSG) MSG este folosit pentru imbunatatirea gustului in multe alimente preambalate, cum ar fi supele, dressing de salata, carnati, crenvusti, ton conservat, chips de cartofi si multe altele. Conform doctorului Russell Blaylock, autor si neurochirurg, exista o legatura intre moartea cardiaca subita, in special in cazul atletilor, si efectele negative “excito-toxice” cauzate de catre aditivii din alimente, cum ar fi MSG si indulcitorii artificiali. “Excito-toxinele” sunt “un grup de aminoacizi care cauzeaza moartea neuronilor sensibili”. Multi consumatori au efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, voma, ametelea, dupa ce consuma MSG. Evitati de asemenea colorantii : Albastru 1 si 2, Rosu 3, Galben 6 Va sfatuim sa cititi intotdeauna etichetele produselor pe care le consumati si va invitam sa cititi ce sunt de fapt E-urile!