E-uri rele

|Daniela Curelaru |
E-uri rele

Am scris mai demult despre E-uri bune, diferite E-uri nepericuloase sau chiar prietenoase, care pot fi gasite in alimentele procesate. Acum e insa randul E-urilor rele sa fie scoase la tabla. Le-am ales pe cele mai periculoase:

Aspartam

Acest indulcitor artificial se gaseste in bauturile carbogazoase light si alte alimente dietetice. In anii 1970, s-a dovedit, prin studii experimentale pe sobolani, ca acest indulcitor cauzeaza tumori pe creier iar un studiu nou, tot pe sobolani, din 2005 arata ca si dozele mici de aspartam maresc riscul de leucemie si tumori pe creier. Persoanele care sunt sensibile la aspartam pot avea dureri de cap, ameteli sau halucinatii dupa consum.

Acesulfam – K

Acesulfam – K este un indulcitor artificial care este de 200 de ori mai dulce decat zaharul. Este folosit in prajituri, guma de mestecat, deserturi cu gelatina si bauturi carbogazoase. Doua studii experimentale pe sobolani arata ca aceasta substanta poate cauza cancerul.



Monosodiu glutamat (MSG)

MSG este folosit pentru imbunatatirea gustului in multe alimente preambalate, cum ar fi supele, dressing de salata, carnati, crenvusti, ton conservat, chips de cartofi si multe altele. Conform doctorului Russell Blaylock, autor si neurochirurg, exista o legatura intre moartea cardiaca subita, in special in cazul atletilor, si efectele negative “excito-toxice” cauzate de catre aditivii din alimente, cum ar fi MSG si indulcitorii artificiali. “Excito-toxinele” sunt “un grup de aminoacizi care cauzeaza moartea neuronilor sensibili”. Multi consumatori au efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, voma, ametelea, dupa ce consuma MSG.

Evitati de asemenea colorantii : Albastru 1 si 2, Rosu 3, Galben 6

Va sfatuim sa cititi intotdeauna etichetele produselor pe care le consumati si va invitam sa cititi ce sunt de fapt  E-urile!

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: