Exista alimente care fac bine tenului si pielii, in general, dupa cum sunt alimente care-i fac rau. Este necesar sa facem diferenta si sa stim care sunt acele alimente dupa care tanjeste pielea. Toate aceste alimente care fac bine pielii au fost incluse in aceasta diata speciala. Dieta este mai degraba un tratament, de o saptamana, care te poate ajuta sa-ti recapeti vitalitatea si stralucirea pielii. Luni Micul dejun: musli cu seminte de susan, de floarea-soarelui si lapte de soia. Masa de pranz: chiftelute de ton cu salata de spanac si rosii. Cina: file de somon la gratar cu broccoli. Ce-ar putea fi special la un meniu pe baza de somon? Pe langa explozia de savoare, somonul, care este un peste bogat in grasimi esentiale omega 3, nutrient care atenueaza ridurile si catifeleaza pielea. Absenta grasimilor omega 3 din meniu, duc la uscarea tenului. Marti Micul dejun: salata de fructe (banane, coacaze si zmeura), cu iaurt. Masa de pranz: piept de pui calit, cu varza si morcovi. Cina: supa de linte si rosii, cu paine din faina integrala. Secretul de data aceasta il constituie fructele de padure: coacazele, zmeura si, daca se poate, afinele. Ar trebui sa te bucuri de savoarea lor de cat mai des. Caci aceste fructe micute contin o substanta (antocianin) care reface nivelul de colagen din piele, ridurile fiind sterse una-doua. La aceasta se adauga aportul de vitamina C, care repara pielea si ii confera stralucire. Efectul este vizibil: o sa ai o piele hidratata si mai tanara. De fapt, acelasi efect au toate fructele intens colorate (si mai ales cele rosii), care sunt foarte bogate in antioxidanti. Afla mai multe despre alimentele pentru frumusete Miercuri Micul dejun: oua prajite pe felii de paine (din faina integrala). Masa de pranz: salata de avocado cu branza de capra si fulgi de ovaz. Cina: orez brun cu somon si curry. Cautati alimentul minune? Priviti mai atenti la micul dejun! Secretul il constituie o substanta din oua: lecitina. Puternic antioxidant, lecitina din oua va reface pielea, previne uscarea acesteia, reface nivelul de elastina si colagen. Efectul? Ten ferm si catifelat. Joi Micul dejun: smoothie din iaurt (cu probiotice), capsuni si seminte de susan. Masa de pranz: salata de ton, cu masline, ceapa rosie, ardei si rosii. Cina: pui la gratar cu dovleac copt si broccoli. De data aceasta secretul consta in semintele de dovleac, atat de benefice, gratie seleniului, vitaminei E si grasimilor omega 6, care hidrateaza tenul in profunzime. Vezi pe pagina urmatoare restul meniului celor sapte zile de dieta [next]Vineri Micul dejun: iaurt cu probiotice (cu putine grasimi) si coacaze. Masa de pranz: curcan prajit cu ciuperci si avocado, rulat in lipie. Cina: friptura de somon cu sparanghel, cartof copt si morcovi. Si de data aceasta am strecurat in meniu grasimi sanatoase, fireste nu vom vorbi din nou despre somon, ci despre avocado. Ale sale grasimi sanatoase catifeleaza pielea, si-i confera suplete. Pe langa grasimi, avocado vine la pachet si cu vitamina E, care previne semnele imbatranirii, ridurile si iritatiile, dar combate eficient si petele. Sambata Micul dejun: doua oua fierte, cu rosii coapte si paine din faina integrala. Masa de pranz: supa de nasturel si chifle din faina de ovaz. Cina: pui la gratar cu salata. Citeste despre secretele pielii frumoase Rosiile! Ei bine, aceste legume, pe care eu una le mananc ca pe bomboane, sunt recomandate gratie licopenului, un antioxidant ce-si face “lacasul” chiar in pielea acestora, prevenind imbatranirea. Duminica Micul dejun: terci de ovaz cu lapte de soia si felii de mar. Masa de pranz: salata de spanac, avocado si seminte de pin. Masa de seara: legume cu orez brun si curry. Nu trebuie sa fim experti in domeniu, ca sa realizam ca spanacul aduce multe beneficii. Protejeaza pielea de ultraviolete, ceea ce inseamna ca previne si imbatranirea si toate astea datorita antioxidantilor. Pielea voastra radiaza de sanatate, sau necesita o dieta pentru recapatarea vitalitatii? Combina in fiecare zi toate aceste alimente minune care iti vor pastra frumusetea si sanatatea pielii si a tenului.