Dieta fara zahar este undeva intre regim si cura de slabire. Uneori, din diferite motive zaharul trebuie exclus din alimentatie sau consumat in cantitati foarte mici. Alteori, excluderea zaharului din alimentatie este o cale eficienta pentru a scapa de kilogramele in plus. Dieta fara zahar nu inseamna doar excluderea zaharului rafinat din alimentatie, ci si o atenta evaluare a continutului celor mai multe din alimentele obisnuite, pentru a reduce la minim aportul de zaharuri. Consumate in cadrul unei diete fara zahar o serie de alimente reprezinta cea mai buna alegere, scrie Prevention, pentru ca aduc in organism nutrientii necesari, Omega 3, minerale si vitamine, avand un continut mic de glucide. Fasolea este una din legumele foarte bogate in fibre, iar acestea, la randul lor, sunt cele care contribuie la reglearea concentratiei de zahar din sange si la reducerea colesterolului. Este utila in diete si ideala in dieta fara zahar. Ofera in plus calciu si proteine de foarte buna calitate. Lactatele sunt o sursa excelenta de proteine, calciu si vitamina D. In conditiile in care aportul de zaharuri este redus catre minimum, principala sursa de energie devin proteinele astfel ca aportul de protenie si calitatea acestora trebuie sa creasca. Laptele, iaurturile simple, branza de vaci si branzeturile fermentate cu putine grasimi si putina sare fac acest lucru. Pestele gras este indicat in orice dieta si in consecinta este util inclusiv intr-o dieta fara zahar. Proteinele de calitate, acizi grasi esentiali, vitamina D sunt doar o parte din beneficiile pestelui gras. Nutritionistii recomanda doua portii pe saptamana. Pe lista alimentelor indicate se numara si orzul. Printre proprietati se remarca capacitatea de regla nivelul zaharului in sange, fiind una dintre cereale indicate in diabet. Sunt bogate in fibre si proteine de calitate. Fiind, in mod evident, una dintre cele mai sanatoase cereale, ovazul nu poate sa lipseasca din dieta fara zahar. Combinat cu orz si lactate formeaza cel mai sanatos si echilibrat mic dejun. Daca adaugi scortisoara si o mana de nuci pisate totul devine foarte gustos. In completarea celor doua cereale, pentru un plus de nutrienti si de gust vin si semintele de in. Merita laudate, apreciate si consumate pentru continutul crescut de fibre si pentru catitatea mare de acid alfa-linolenic pe care il contin. Fructele de padure, proaspete sau congelate sunt printre cele mai sanatoase fructe in cadrul unei diete fara zahar. Sunt bune simple, sunt bune adaugate in cereale, in iaurt sau pur si simplu de dragul gustului. Desi pare un canon, dieta fara zahar este o alternativa eficienta pentru dietele hipocalorice, mult mai eficienta si mult mai sanatoasa.