Pe lista incriminatilor nu se afla doar zaharul alb ci si cel brun, care iata nu e chiar atat de sanatos, zaharul din concentratele pentru suc si chiar si mierea. Toate sunt folosite la indulcirea sucurilor, a cerealelor, a bomboanelor si prajiturilor. Desi salivati doar cand va ganditi la minunatiile astea, va rog sa va abtineti, pentru binele vostru ! In studiul publicat de Journal of the American Medical Association cercetatorii arata ca persoanele care consuma cantitati industriale de astfel de alimente au un procent scazut de colesterol bun si un nivel mult mai ridicat de trigliceride. In romana asta se traduce prin risc crescut de predispunere la boli de inima. Sa nu mai vorbim despre cresterea in greutate si diabet. Vestea e destul de proasta pentru romanii crescuti cu cola aproape din fasa. Nici sucurile vandute drept naturale prin strategii mestesugite de marketing nu scapa de adaosul de zahar fara de care nu ar fi pe placul papilelor noastre gustative. Ascuns in alimente in care nici nu realizezi ca se afla zaharul devine un inamic camuflat si implicit greu de evitat. Am insa niste sfaturi care te vor ajuta sa tai din zaharul malefic care se insinueaza in meniu tau. Iti voi propune pentru inceput ceva de neconceput pentru orice persoana crescuta in capitalism. Renunta la sucuri ! De orice fel juice-uri, cocktail-uri, cola. Mai degraba incepi sa bei apa. Ai sa vezi cum dispare senzatia de balonare si impreuna cu ea starea de nervozitate aferenta. Foloseste sporadic zahar si alti indulcitori ca mierea, siropul de artar si melasa. Maxim o lingurita in cana de cafeam ceai sau cereale daca mai simti nevoia. Alege mancare ambalata cu adaos minim de zahar. De exemplu cerealele nu ar trebui sa aiba mai mult de 8 grame de zahar pe portie. Nu mai manca dulciuri ca sparta. Fie iti aloci un dulce zilnic care sa aiba in jur de 150 de calorii fie mananci ceva mai consistent dar raresti zilele. Acum te las sa rumegi propunerile mele. Intrebarea este daca merita sa faci efortul asta pentru a-ti prelungi viata.