Dieta de ingrasare sanatoasa

Dieta de ingrasare sanatoasa

Stim cat de greu va este sa va ingrasati, stim de asemenea ca nu este usor sa sperati cand rezultatele intarzie sa apara, ca v-ati pierdut increderea apeland la tot felul de metode, ca nervii vi s-au intins intins la maximum, motiv pentru care nu ne permitem sa glumim. 

Cura de ingrasare nu inseamna o cura cu alimente fast food si nici supraalimentare. Alimentatia si un regim sanatos de viata sunt le fel de importante. Faptul ca vrei sa acumulezi kilograme nu inseamna sa renunti la legume si sa consumi doar paste fainoase si paine alba.
 
Vezi aici lista alimentelor care ingrasa si foloseste-o cu grija.
 
 
In cura de ingrasare sunt ideale alimentele bogate in calorii. Alege avocado care are circa 300 de calorii si aduce si 17 grame de grasimi mononesaturate si 11,8 grame de fibre. Nucile, alunele, migdalele, seminte de dovleac au multe calorii, aproximativ 200 in fiecare portie, impreuna cu proteine, minerale si acizi grasi esentiali.
 
Lactatele trebuie si ele incluse in dieta. Laptele, iaurtul dar si branzeturile si untul sunt alimente pe care, cel aflat la cura de ingrasare, trebuie sa le consume. Alternative bune sunt untul de arahide si mierea care ofera multe calorii, dar si nutrienti.
 
Se spune ca este mai greu sa te ingrasi, decat sa slabesti. Sa fie oare adevarat? In definitiv este nevoie de 3500 de calorii pentru a lua un kilogram, si pentru a pierde un kilogram trebuie arse alte 3500 de calorii. Daca tot vrei sa o faci, ingrasa-te sanatos!
 
Lucrurile insa, nu stau chiar atat de simplu ca pe harti. Poti sa ai tu un aport de 3500 de calorii pe zi, daca ai si metabolism accelerat, numarul de kilograme ramane neschimbat.
 
Puteti totusi sa incercati cu un meniu bogat. Ideea nu este sa introduceti mai multe grasimi ci sa pastrati proportia nutrientilor. Scoateti un pix si o coala si socotiti. Aveti nevoie de 60% glucide, 12 % proteine si 25 % lipide toate intr-o portie cu 500 de calorii in plus fata de necesarul zilnic, structurat in 5 mese.
 
Pentru cresterea poftei de mancare este recomandat sportul. Numai ca, daca alegeti sa practicati fitness, alegerea unui instructor devine obligatorie. El va va spune care exerctii va sunt recomandate si ce nu trebuie sa faceti ca sa nu va accidentati. Faceti de doua ori pe saptamana fitness, odihniti-va o zi, iar restul zilelor alternati-le cu ore de inot si plimbari.
 
 
Daca nu aveti pofta de mancare apelati la vitamine. Cele din complexul B (mei, orez brun, in general cereale intregrale) sunt ideale, cu mentiunea ca nu e indicat sa luati mai mult de 50 de mg pe zi.
 
Cresterea in greutate trebuie sa se produca pe parcursul a mai multe luni. E periculos dintr-o data si am si argumente la afirmatia de mai sus. Nutritionistii avertizeaza ca ingerarea unor cantitati prea mari si mancatul dezordonat trebuie evita deoarece nivelul lipidic si cel glicemi cresc rapid si pot provoca aparitia diabetului zaharat. Sa nu mai vorbim de celulita, vorba aia.