De ce te ingrasi

De ce te ingrasi

Respecti un stil de viata sanatos? Faci miscare? Nu exagerezi, nu consumi alimente grase? Cu toate acestea greutatea ideala este mereu o problema? Trebuie spus ca nu doar alimentele care ingrasa sunt cele vinovate ci si unele cauze ascunse. Iata cateva motive mai putin stiute pentru care te ingrasi.

Depresia este una dintre cele mai frecvente afectiuni. Episoade depresive a incercat fiecare dintre noi, iar uneori aceasta suferinta poate sa devina o adevarata problema. Daca primesti o medicatie antidepresiva, trebuie sa stii ca aceasta poate duce la acumularea de kilograme. In plus obiceiurile alimentare nesanatoase sunt un mod de refulare in cursul episoadelor depresive.

Pilulele contraceptive sunt o cauza care poate duce la acumularea de kilograme. Mai ales in primele luni, dupa ce incepi sa folosesti anticonceptionalele, pot exista variatii ale greutatii. De regula dupa acest interval de timp, greutatea se stabilizeaza si poti ajunge la greutatea ideala.

Afla si alte cauze ascunse ale kilogramelor in plus, pe care nu le doresti

Dificultati ale tranzitului intestinal sunt un alt motiv pentru acumularea ciudata de kilograme in plus. In conditiile unui tranzit normal circa 15% din caloriile ingerate sunt eliminate. Un intestin lenes face ca acestea sa fie asimilate. Cresterea consumului de fibre alimentare si o buna hidratare sunt de cele mai multe ori suficiente pentru reglarea tranzitului intestinal. Totul este ca meniul tau sa fie echilibrat iar fibrele sa fie o constanta in dieta ta.

Deci pare ciudat un organism subnutrit care are carente de vitamine si minerale este asociat cu depasirea greutatii ideale. Mai ales carentele de vitamina D si magneziu, dar si un deficit de potasiu pot sa fie o cauza a kilogramelor in plus. Problema se poate rezolva daca apelezi la un set complet de analize astfel ca medicul tau sa poate sa descopere care sunt carentele nutritive.

Inaintarea in varsta este asociata cu acumularea de kilograme. Pana la un punct aceasta este un proces fiziologic normal. Totusi trebuie sa ai grija sa-ti pastrezi greutatea in graficele care sa corespunda cu varsta si sexul tau. Tine cont de faptul ca metabolismul devine mai lent pe masura ce inaintezi in varsta, iar dieta si totatul caloriilor zilnice trebuie sa fie in acord cu varsta ta.

Dezechilibre metabolice cronice pot fi o cauza ascunsa care duc la acumularea de kilograme. Un medic nutritionist poate sa gaseasca usor cauza si, de cele mai multe ori aceste probleme pot fi rezolvate fie cu dieta, fie cu o serie de medicamente care sa reechilibreze metabolismul, scrie prevention.com.

Inainte de toate acestea gandeste-te daca aportul tau caloric este in echilibru cu necesarul tau zilnic. Excesul caloric pentru cateva zile poate sa duca la cresterea in greutate.