Pe langa gust si aroma, spre lauda cuscus-ului cu rodie mai trebuie adus si faptul ca se pragateste usor, in doar 30 de minute, ca se poate manca simpla sau alaturi de un gratar, de pui sau peste, si ca este foarte sanatoasa. Ingredientele sunt pentru sase portii, fiecare avand 25-260 de calorii. Ca sa pregatesti cuscus-ul cu rodie ai nevoie de 500 de grame de cuscus, 100 de grame de stafide, o lingurita rasa de pudra de scortisoara, o lingurita de pudra de ardei iute, o lingurita de pudra de chimen, o legatura de patrunjel, cateva fire de menta, sare, piper, o rodie, doua linguri de ulei. Amesteca stafidele si cuscus-ul. Adauga toate condimentele pudra si amesteca usor cu o fruculita. Adauga un litru de apa clocotita si acopera. Lasa totul circa 10-15 minute pana ce este absorbit tot lichidul. Amesteca cu o furculita, din nou ca sa separi si sa aerezi cuscus-ul. Adauga uleiul si toate semintele din rodie. Amesteca. Potriveste de sare si piper, adauga parunjelul si menta tocate foarte marunt si serveste. Cuscus-ul cu rodie o sa primeasca laude si se va manca pana la ultimul graunte. Incearca si cuscus-ul cu menta sau puiul cu naut si cuscus.