Daca incerci sa slabesti, ar fi o idee buna sa pui accentul pe micul dejun. Avem pentru tine tactici infailibile, care te vor ajuta sa pierzi kilogramele care te deranjeaza si sa nu le mai pui la loc niciodata. O singura conditie trebuie sa respecti: sa urmezi pasii despre care iti vom vorbi in continuare. Ia un mic dejun consistent daca vrei sa slabesti Sigur ca un dejun consistent inseamna mai multe calorii, dar exact de ele ai nevoie ca sa slabesti mai eficient. Un studiu recent a urmarit doua grupuri tinta care au avut un regim alimentar diferit: primul grup manca 700 de calorii la micul dejun, 500 de calorii la pranz si 200 la cina. Celalalt grup manca 200 de calorii la micul dejun, 500 la pranz si 700 la cina. O luna si jumatate mai tarziu rezultatele au aratat ca persoanele din grupul care manca 700 de calorii la micul dejun au slabit de doua ori si jumatate mai mult comparativ cu ceilalti. Explicatia? Metabolismul functioneaza la parametri optimi dimineata. Mananca proteine dimineata E simplu si s-a demonstrat deja ca daca mananci mai multe proteine la micul dejun, vei reusi sa nu cazi prada poftelor de-a lungul zilei. Alimentele cu proteine sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de gustari sau mese usoare. Motivele sunt numeroase. Alimentele cu proteine sunt satioase, sunt ideale in cursul dietelor si au, in plus, si capacitatea de a stimula metabolismul, proteinele fiind in top in categoria calorii negative. Alimentele cu proteine sunt benefice si pentru masa musculara, dar si pentru sistemul imunitar. Dietele bogate in proteine sunt cea mai buna cura de slabire pentru ca proteinele sunt un glont magic care arde grasimi. Simpla inlocuire a carbohidratilor cu proteine este o cale eficienta de a pierde in greutate prin dizolvarea depozitelor grase. Secretul sta in faptul ca organismul arde mai multe calorii pentru a metaboliza un gram de proteine, decat in cazul unui gram de lipide sau glucide. Mananca oua la micul dejun Ouale fierte fac parte din categoria alimentelor cu proteine, datorita raportului perfect intre proteine, vitamine si faptul ca sunt o sursa buna de Omega 3. Cu doar 90 de calorii, dintre care jumatate sunt calorii pe care organismul le consuma pentru a digera si arde caloriile aduse, oul este mereu o solutie la indemana. Cercetarile arata ca persoanele care mananca 2 oua la micul dejun slabesc mai repede decat cele care mananca un covrig.