Daca iti place sa iti umpli farfuria cu varf, nu vei fi foarte multumita de ceea ce urmeaza sa citesti. Ba mai mult, avem un sentiment ca te va apuca depresia. In orice caz, am decis sa iti spunem cum masori cu mana portia ideala de mancare. Practic, slabesti portionand corect micul dejun, pranzul si cina. Nu ai nevoie decat de propria mana ca sistem de referinta Expertii citati de Daily Mail sustin ca din cauza ca nu controlam marimea portiilor, nu reusim sa slabim. Studiile efectuate de Societatea Americana de Cancer arata ca cei mai multi oameni mananca mai mult decat au nevoie. In plus, specialistii sustin ca trecerea timpului a influentat marimea portiilor. Acum oamenii mananca o cantitate de prajituri de 7 ori mai mare decat cea standard. Cand nu ai la indemana centimetru, rigla sau compas, afla cum masori cu mana portia ideala de mancare! Credit Foto Daily Mail Dupa cum poti vedea in poza de mai sus: friptura trebuie sa aiba o dimensiune similara palmei, iar pastele nu trebuie sa depaseasca marimea unui pumn. Cand vine vorba de unt insa, consumul trebuie sa se limiteze la un varf de deget. O felie de branza trebuie sa fie cat doua degete, iar o portie de inghetata ar trebui sa fie cat un pumn strans. De vina sunt si parintii nostri. De cate ori nu vi s-a spus ca trebuie sa mancati tot din farfurie, drept dovada ca sunteti bine crescuti. TINE PORTIILE SUB CONTROL CU 4 TRUCURI INFAILIBILE! Daca luam alte repere pentru portionarea mancarii, aflati ca o clatita nu ar trebui sa aiba un diametru mai mare decat un CD, iar un covrig ar trebui sa aiba o dimensiune similara unei conserve de ton. In plus, daca mananci de pe ceva mai mic, ai impresia ca ai mancat mult dar, de fapt, iti reduci consumul de mancare cu 20%. Merita sa incercati sa va controlati portiile, nu?