Nostalgia gratarului supravietuieste la romani si iarna, chiar daca suntem satui de carne. Daca nu va vine sa incepeti anul doar cu legume, crevetii marinati la gratar sunt si sanatosi, si pot satosgace si cel mai strasnic apetit. Ca sa faci creveti marinati la gratar ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 ml ulei de masline, 50 g patrunjel proaspat, tocat, sucul de la o lamaie, trei catei de usturoi, tocat, o lingura pasta de tomate, doua linguri oregano uscat, o lingura sare, o lingura piper negru macinat, un kilogram de creveti, curatati dar cu coada, bete pentru frigarui. Mod de preparare pentru creveti marinati la gratar Intr-un vas, amestecati uleiul de masline, patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, pasta de tomate, oregano, sarea si piperul negru. Pastrati putina compozitie si restul turnati intr-un vas sau o punga pentru marinat. Adaugati crevetii si lasati la marinat pentru cel putin 2 ore. Incalziti gratarul la foc mediu-mic. Infingeti crevetii pe betele de frigarui odata pe langa cap si odata pe langa coada. Pastrati compozitia de marinat. Ungeti putin gratarul cu ulei. Gatiti crevetii aproximativ 5 minute pe fiecare parte, presurand din cand in cand compozitia de marinat, pe care ati pastrat-o mai la inceput, peste creveti. Informatii nutritionale: aceasta reteta este pentru 6 portii. O portie contine: 447 calorii, 37,5 g grasime, 230 mg colesterol, 799 mg sodiu, 3.7 g carbohidrati, 1.4 g fibre si 25.3 g proteine. Pofta buna la creveti matinati la gratar! Va recomandam sa le asortati o salata romana cu rodie!