Conopida cu praz la cuptor

Conopida cu praz la cuptor

Conopida cu praz la cuptor este una dintre cele mai bune alegeri in aceasta perioada. Conopida este si gustoasa, si sanatoasa, si usor de preparat. Este ideala in dietele vegetariene, dar si drept garintura la carne sau peste. Prazul imbogateste gustul conopidei, iar impreuna fac o combinatie de zile mari. Alaturi de o salata, conopida cu praz la cuptor este o masa completa si sanatoasa.

Preparata in acest fel conopida cu praz la cuptor devine irezistibila, iar despre calorii, aproape ca nu are rost sa vorbim pentru ca o portie generoasa nu depaseste pragul de 250. Una peste alta, o mancarica delicioasa.

Ca sa faci conopida cu praz la cuptor, suficient pentru patru portii, ai nevie de o 500 de grame de conopida si trei-patru fie de praz, cu tot cu frunze verzi, trei-patru linguri de ulei, miezul de la doua felii de paine, doi catei de usturoi, o lingura cu cimbru uscat, doua lingurite cu seminte de mustar, o lingura de faina.

Pune un deget de apa intr-o oala. Cand fierbe pune conopida (proaspata sau congelata), acopera si lasa-o sa fiarba, la foc mic, 10 minute, dupa ca incepe sa fiarba din nou. Scurge apa si lasa conopida deoparte. Toaca prazul felii si caleste-l in ulei. Adauga sare si piper. Pune si cateii de usturoi tocati marunt, boabele de mustar pisate si cimbrul. Continua sa calesti pana ce prazul devine sticlos. Adauga conopida si amesteca usor. Tine legumele pe foc, impreuna, inca trei-patru minute. Amesteca faina cu firmiturile de paine. Pune legumele intr-un vas care merge la cuptor. Presara deasupra amestecul de faina cu firmituri de paine si coace totul la foc iute pentru zece minute, in cuptorul bine incins inainte. Este gata cand se rumeneste frumos.

Poti servi conopida cu praz simpla sau cu smantana ori iaurt.