Cocktail de Craciun

Cocktail de Craciun

Nu se poate imagina o petrecere de Craciun fara un cocktail de Craciun adevarat, care sa contina cantitati mici de alcool. Consumat cu moderatie, spre exemplu in aceste rafinate combinatii, alcoolul este benefic. Te incalzeste si intretine flacara minunata a Sarbatorilor.

  

Cocktail cu vin rosu si mandarine

 Se poate spune ca este bautura perfecta pentru Ajunul de Craciun. Miroase a scotisoara, a portocale, are putin alcool si trebuie baut, neaparat, langa brad, in doi. Pentru ca este permis si al doilea pahar, ingredientele sunt pentru 4 portii. 

Ai nevoie de doua linguri rase de zahar brun (neaparat), un bat de scortisoara, patru cuisoare, 100 mililitri de apa, o lingura de suc de lamaie, doua clementine sau doua portocale, 100 de mililitri de coniac, 500 de mililitri de vin rosu, demisec.   

 Pune intr-un vas apa, batul de scortisoara si cuisoarele si tine totul pe foc pana incepe sa fiarba si zaharul se topeste complet. Ai rabdare sa fiarba doua minute, apoi acopera si da deoparte. Adauga vinul, coniacul si mandarinele curatate de coaja si taiate in bucatele mici, in sirop, imediat ce l-ai dat deoparte de pe foc. Adauga o lingura de suc de lamaie. Lasa totul sa impreuna, cel putin doua ore, sa se raceasca incet. Dupa acest interval de timp, strecoara si serveste. Decoreaza paharele cu spirale din coaja de portocala.

Cocktail de vodca cu suc de mere

Aromat, complicat, special si potrivit pentru seara de Craciun, asa se poate descrie acest cocktail, gata in cateva minute. Ingredientele sunt pentru 10 pahare, pentru ca bautura merita savurata intr-un grup mai mare.  

Ai nevoie de 200 de mililitri de vodca si 200 de mililitri de coniac, 500 de mililitri de suc de mere si tot 500 de mililitri de suc de portocale (le poti folosi pe cele din comert), spirale de coaja de lamaie, circa doua-trei cuburi de ghiata pisata, pentru fiecare pahar.

 

 

Se face foarte simplu. Nu trebuie decat sa amesteci toate aceste ingrediente. Poti folosi si un blender. In acest caz amesteca doar cateva secunde, ca sa nu se faca spuma. Pune ghiata pisata in pahare, adauga cocktailul si decoreaza cu bucatele de coaja de lamaie.

Incerca si retetele de cocktail cu sampanie.