Cocktail cu sampanie

Cocktail cu sampanie

Sampania este delicioasa simpla, dar un cocktail cu sampanie este savuros ca un rasfat meritat. Iata cateva propuneri ale celor de la Bon appetit. Sampania este o bautura speciala, este sinonima cu bucuria si  trebuie sa fie prezenta pe masa de Craciun. Rosie, alba sau roze, sampania nu putea sa apara altundeva decat in Franta. Desi a fost dovedit ca sampania a fost creata de un calugar, undeva pe la 1500, multa vreme s-a spus despre vinul cu balonase ca este "vinul diavolului".  

Cocktail simplu – o bautura rafinata, clasica si mereu actuala. Pune un cub de zahar (brun daca se poate) intr-un pahar de sampanie, adauga sampanie si cateva picaturi de bitter Angostura. In loc de Angostura poti pune o lingurita, doua de coniac.

Champagne Velvet – o combinatie speciala intre sampanie si bere neagra. Amesteca parti egale de sampanie si bere. Acest cocktail a fost preparat, prima data, la Londra in 1861 si se spune ca era bautura preferata a lui Otto von Bismarck.

 

 

 

Old Cuban – aceasta bautura a fost creata la New York Pegu Club. Amesteca intr-un shaker, doua parti rom, o parte suc de lamaie, o lingura de sirop de zahar si frunze proaspete de menta. Agita, pune in doua pahare si completeaza cu sampanie.  

   

French 75 – o bautura inventata in timpul Primului Razboi Mondial. Ai nevoie de o lingurita de suc de lamaie, o lingurita zahar pudra, 60 de mililitri de gin rece, 120 mililitri de sampanie rece si coaja de lamaie pentru decor. Intr-un shaker, umplut jumatate cu gheata, combina ginul, zaharul si sucul de lamaie. Toarna bautura  intr-un pahar si pune sampania peste. Decoreaza.