Sampania este delicioasa simpla, dar un cocktail cu sampanie este savuros ca un rasfat meritat. Iata cateva propuneri ale celor de la Bon appetit. Sampania este o bautura speciala, este sinonima cu bucuria si trebuie sa fie prezenta pe masa de Craciun. Rosie, alba sau roze, sampania nu putea sa apara altundeva decat in Franta. Desi a fost dovedit ca sampania a fost creata de un calugar, undeva pe la 1500, multa vreme s-a spus despre vinul cu balonase ca este "vinul diavolului". Cocktail simplu – o bautura rafinata, clasica si mereu actuala. Pune un cub de zahar (brun daca se poate) intr-un pahar de sampanie, adauga sampanie si cateva picaturi de bitter Angostura. In loc de Angostura poti pune o lingurita, doua de coniac. Champagne Velvet – o combinatie speciala intre sampanie si bere neagra. Amesteca parti egale de sampanie si bere. Acest cocktail a fost preparat, prima data, la Londra in 1861 si se spune ca era bautura preferata a lui Otto von Bismarck. Old Cuban – aceasta bautura a fost creata la New York Pegu Club. Amesteca intr-un shaker, doua parti rom, o parte suc de lamaie, o lingura de sirop de zahar si frunze proaspete de menta. Agita, pune in doua pahare si completeaza cu sampanie. French 75 – o bautura inventata in timpul Primului Razboi Mondial. Ai nevoie de o lingurita de suc de lamaie, o lingurita zahar pudra, 60 de mililitri de gin rece, 120 mililitri de sampanie rece si coaja de lamaie pentru decor. Intr-un shaker, umplut jumatate cu gheata, combina ginul, zaharul si sucul de lamaie. Toarna bautura intr-un pahar si pune sampania peste. Decoreaza.