Ciorba de toamna

Ciorba de toamna

Ciorba de toamna are toate legumele posibile (sau aproape toate), este foarte gustoasa si este o mancare in sine pentru serile reci de toamna. Ingredienetele sunt pentru sase-opt portii.

Ingrediente pentru ciorba de toamna: 250 de grame de broccoli, doua cepe, doi cartofi, 150 de grame de spanac, trei morcovi, doua fire de praz, 100 de grame de telina, frunzele de telina, trei ardei rosii, doua linguri de parmezan ras, ulei, sare si piper, sucul de la doua lamai, o legatura de patrunjel verde.

Cum se prepara ciorba de toamna:  spala si curata toate legumele. Pune doi litri de apa pe foc sa fiarba. Toaca ceapa marunt, prazul (cu tot cu frunze) feliute, ardeiul fideluta, morcovii si radacina de telina bucatele. Pune toate acestea in ulei si caleste-le bine. Adauga un praf de sare. Lasa toate legumele circa 15 minute pe foc. Cand apa fierbe pune cartofii bucatele. Cand apa incepe din nou sa fiarba, adauga toate legumele din tigaie, cu tot cu sucul lasat. Acopera oala si lasa ciorba sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.

Desfa broccoli buchetele si toaca foarte marut spanacul si frunzele de telina. Buchetele de broccoli se pun cu putin ulei intr-o tigaie, pentru cateva minute, apoi se adauga in supa. Cand clocoteste din nou, adauga spanacul si fruzele de telina. Fierbe totul inca cinci minute.

Da ciorba jos de pe foc, las-o sa se racoreasca putin, adauga patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie. Potriveste de sare. Serveste ciorba de toamna fierbinte cu putin parmezan ras deasupra.

Te-ar mai putea interesa si ciorba de dovlecei cu iaurt.