Stiai ca poti folosi prima masa din zi ca sa pierzi in greutate? Citeste mai jos cateva sfaturi de la doi nutritionisti din SUA care te vor ajuta sa-ti concepi un mic dejun satios. Stephanie Clarke si Willow Jarosh, din Statele Unite ale Americii, au facut o lista cu ce ar trebui sa contina micul tau dejun ca sa te simti satul si astfel sa eviti rontaielile de peste zi. Pe scurt, schema arata asa: Calorii: intre 300 si 400 Proteine: intre 13 si 20 de grame Fibre: cel putin 6 grame Carbohidrati: intre 40 si 55 de grame Zahar: 36 de grame Grasimi: intre 10 si 15 grame Calorii Opteaza pentru un mic dejun care sa contina intre 300 si 400 de calorii. Daca incerci sa slabesti, ramai undeva intre 300 si 350 de calorii, iar daca incerci sa-ti mentii greutatea, mai ales daca mai faci si sport, consuma intre 350 si 400 de calorii. Carbohidrati Intre 45 si 55 la suta din caloriile de la micul tau dejun ar trebui sa fie carbohidrati, ceea ce inseamna intre 40 si 55 de grame. Sari peste alimentele procesate, peste cele cu mult zahar si cu faina si alege cerealele integrale, fructele si legumele. Proteine Intre 15 si 20 la suta din caloriile de la micul dejun ar trebui sa fie proteine, adica intre 13 si 20 de grame. Proteinele de la micul dejun sunt importante pentru a te simti satul pe durata intregii dimineti. Ouale, lactatele, laptele de soia, pudra proteica din smoothie-uri, nucile si semintele, cerealele integrale, toate sunt surse excelente de proteine. Grasimi Pune-ti in farfurie intre 10 si 15 grame de grasimi, care inseamna intre 30 si 35 la suta din totalul caloriilor de la micul dejun. In loc de grasimi saturate, precum bacon si branza topita, alege grasimile monosaturate, cum ar fi uleiul de masline, nucile si semintele (si unturile facute din ele) si avocado. Fibre Opteaza pentru 25 la suta din totalul de 25 de grame de fibre recomandate pe zi. Asta inseamna in jur de 6 grame, dar e ok sa mananci si mai mult, atat timp cat nu ai probleme digestive. Fructele de padure, perele, merele, legumele verzi si alte legume, nucile, semintele si cerealele integrale, toate isi pot gasi locul in farfuria ta. Zaharuri Zaharurile ti le iei oricum din alimentele mentionate mai sus, de la fructe pana la cereale integrale si lactate. Dar ca sa stii, trebuie sa nu depasesti 36 de grame. Iar cand vine vorba despre zahar adaugat sau orice fel de indulcitori (zahar alb, brun, sirop de artar sau de agave, miere), nu depasi 6 grame, adica o lingurita si jumatate. Timpul Ar fi ideal sa iei micul dejun dupa 30, pana la 60 de minute, dupa ce te-ai trezit. Daca nu esti genul care sa manance dimineata, imparte aceste cantitati in doua si mananca ce e mai usor dimineata si ce ti-a ramas dupa o ora sau o ora si jumatate. Aceasta regula functioneaza si daca faci sport dimineata si nu vrei sa alergi cu stomacul plin. Tine minte: Micul dejun tine inima sanatoasa! Foto: Hepta. Distribuie articolul pe: