Calciul este ideal in dieta

Calciul este ideal in dieta

Este dovedit, testat si verificat, calciul este ideal in dieta. Concret, trei-patru portii de lactate degresate pe zi, pot stimula metabolismul, intensifica arderea grasimilor si determina scaderea in greutate.

Cheia acestor avantaje incredibile pe care le aduce organismului consumul de lactate este aportul crescut de calciu. Recomandate sunt exclusiv lactatele care au un continutul scazut de grasimi. Studii citate de WebMD au dovedit ca lactatele degresate au capacitatea de a reduce grosimea tesutului adipos. Calciul este ideal in dieta, printr-un complex de efecte de stimulare a metabolismului, iar dietele bogate in calciu, provenit din lactate, dar si din vegetale pot fi considerate, in sine, o noua dieta de-a dreptul revolutionara. In plus, o dieta bogata in calciu, include obligatoriu lactate astfel ca organismului ii sunt asigurati tot nutrientii necesari, iar respectand o dieta bogata in calciu pot fi acoperite foarte usor necesitatile nutritionale zilnice.

Calciul este ideal in dieta pentru ca este mineralul care poate patrunde in celulele adipoase si determina repunerea in circulate a acestora, fapt care accelereaza eliminarea lor. Cu cat este mai mult calciu intr-o celula adipoasa, cu atat aceasta se va arde mai repede.

Cercetarile au dovedit ca o dieta bogata in calciu a determinat intensificarea arderilor de grasimi, iar daca la aceasta a fost asociat un regim de viata echilibrat si un aport de calorii zilnic, limitat la maxim 1800-2000, scaderea in greutate a fost cu 42 la suta mai accentuata decat la cei care au urmat doar o dieta hipocalorica, dar lipsita de suplimentele de calciu, al caror ritm de scadere in greutate a fost de doar opt la suta.

Un alt argument care pledeaza pentru utilitatea calciului in dieta este faptul ca acest mineral determina o usoara crestere a proceselor de termogeneza, iar prin aceasta intensifica arderile. In diete, calciul este ca un glont magic care tinteste exact grasimea de pe abdomen, coapse si fese, grasime foarte greu de eliminat prin dietele comune, indiferent cat de drastice sunt acestea.

Ideala este asocierea lactatelor cu fibre, pentru ca in acest fel se sustine procesul de eliminare a celulelor grase. Foarte important este ca lacatele sa faca parte din categoria celor degresate, pentru a pune in valoare la maximum efectele benefice ale calciului in dieta. Nu doar calciul care provine din lactate este util. Extrem de sanatoase pentru cantitatea importanta de calciu pe care o aduc organismului sunt si vegetalele. Pe acestea trebuie sa se bazeze persoanele care au intoleranta la lactoza, dar nu numai. De aceea nu trebuie uitate, ba chiar din contra, trebuie adaugate pe lista alimentelor bogate in calciu, legumele cu frunze verzi, somonul, macroul, migdale (una dintre cele mai importante surse vegetale de calciu) si ovazul. Nu uita de portocale si banane!

Mai trebuie adaugat ca o asimilare buna a calciului este stimulata de vitamina D, zinc si magneziu. Vegetalele si pestele gras respecta din plin aceste conditii. Conform datelor recente nutritionistii recomanda un aport de calciu cuprins intre 1000 si 1200  de miligrame pe zi. Femeile pot ajunge si pana la 1300 de miligrame de calciu pe zi ca urmare a particularitatilor fiziologice ale metabolismului lor.

In concluzie, daca vrei sa-ti pastrezi silueta, apeleaza la dieta cu iaurt, in special, si la lactate, in general. Calciu este ideal in dieta!