Dieta cu iaurt inseamna un consum crescut de iaurt. Atentie! Iaurtul cu fructe, iaurtul cu tot felul de arome si zahar, iaurtul care seamna cu smantana, nu mai este iaurt ci o mica bomba calorica, cu indice glicemic ridicat, care nu mai are niciuna din proprietatile de baza ale iaurtului adevarat. Iaurtul este element principal in dietele sanatoase. Dieta mediteraneeana, dieta indiana contin mult iaurt. Adauga la asta faptul ca are un pret convenabil, este placut la gust, este bun la micul dejun, este desert si gustare, in functie de momentul in care il mananci. Cum slabesti cu iaurt Iaurtul este unul dintre cele mai eficiente alimente care taie senzatia de foame, scrie WebMd.com. Cum slabesc (sau cum nu se ingrasa) frantuzoaicele? Mananca cel putin doua iaurturi pe zi, dintre care unul la micul dejun. Efectul – compensarea caloriilor acumulate la cina din seara precedenta. In orice dieta, iaurtul este un aliment perfect ca urmare a continutului ridicat de calciu, al carbohidratilor, proteinelor si grasimilor sanatoase, toate elemente necesare unei mese echilibrate. Studiile au dovedit ca un consum contant de lacate, cu un nivel scazut de grasimi, stimuleaza pierderea in greutate. Un studiu pe un grup de persoane supraponderale, care a consumat in fiecare zi trei portii de iaurt cu un nivel scazut de grasimi, a dovedit rezultate spectaculoase. Fiecare din subiecti a pierdut semnificativ in greutate si mai ales in jurul taliei. Recomandate sunt doar iaurturile naturale, cu putine grasimi si fara adaus de zahar. Un pahar de 150 de grame de iaurt are 100 de calorii, 300 de miligrame de calciu ÅŸi 10 de grame de proteine. Iaurtul contine si culturi de bacterii lactice vii, care au calitatea de a elimina bacteriilor daunatoare din intestin. Iaurturile cu adaus de praf de lapte, smantana, zahar, fructe, coloranti si amidon nu numai ca nu mai sunt iaurt, dar sunt nerecomandate in dieta cu iaurt. Cum devine iaurtul alimentul ideal Cel mai bine este sa combini tu, acasa, iaurtul natural, simplu cu fructe, miere, fulgi de cereale integrale, nuca pisata, scortisoara, fulgi de migdale. Este foarte bun in combinatie cu dulceata, daca este dupa reteta clasica facuta de bunica. Inlocuieste smanta cu iaurt, de cate ori ai ocazia, adauga-l in sosuri si ciorbe, foloseste-l ca dressing pentru salata sau drept garnitura la prajituri, in loc de frisca, amestecat cu putin zahar si coaja de lamaie. Un truc: in toate retetele de prajituri, unde este necesar uleiul, acesta poate fi inlocuit cu iaurtul, in aceasi cantitate. Prajitura scapa de multe calorii, este mai pufoasa si are un gust fin. O idee: bunica facea mereu iaurt in casa. Folosea lapte nefiert (tu poti folosi laptele UHT sau cel pasteurizat), il incalzea cat sa poata tine degetul in lapte si adauga la un litru de lapte doua lingurite de iaurt, din cel preparat anterior. Amesteca bine si lasa laptele „insamantat” la cald pentru cateva ore. Inceaca sa vezi cat este de bun!