Budinca de broccoli

Budinca de broccoli

Zilele trecute am facut budinca de conopida. Asa ca este potrivit sa incercam si o varianta cu broccoli. Budinca de broccoli este usor de preparat si foarte gustoasa, ca toate retetele noastre.

Ca sa faci budinca de broccoli ai nevoie de doua linguri de malai, doua capatane potrivite de broccoli (pentru patru portii), 50 de grame de unt, doua linguri de ulei, un fir gros de praz (sau o ceapa mare), cinci oua, trei linguri de faina, o lingurita de boia dulce de ardei, sare, piper, nucsoara, verdeata (marar sau patrunjel proaspat), opt linguri de parmezan ras, o canita mica de lapte.  

Pregateste o forma rotunda si adanca. Unge vasul cu putin unt si tapeteaza forma cu malai, din belsug. Fierbe in apa care clocotestem buchetelele de broccoli pentru cateva minute. Scurge apa si racoreste legumele sub un jet de apa rece, ca sa-i pastreze culoarea. le poti revigora culoarea stropindu-le cu putin suc de lamaie.

Bate bine ouale, adauga sare, nucsoara si boiaua de ardei. Adauga faina si sapte linguri de parmezan. Amesteca bine si subtiaza totul cu lapte. Pune buchetelele de broccoli in tava pregatita si toarna sosul deasupra. Presara parmezanul ramas si coace budinca de broccoli pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Budinca de broccoli este foarte buna calduta, cu salata verde alaturi, dar este la fel de gustoasa si rece.