In perioada rece a anului, mancarurile sunt, inevitabil mai complexe. Nu neaparat mai complicate. Budinca de conopida este un fel de mancare perfect pentru cina. In plus este foarte buna si rece si calda, iar conopida este o leguma foarte gustoasa si sanatoasa. Ca sa faci patru portii de budinca de conopida ai nevoie de o conopida mare si frumoasa, o ceapa potrivita, 50 de grame de unt, doi catei de usturoi, o cana cu lapte, o lingura cu varf de faina, patru linguri cu parmezan ras, patru linguri de branza feta, piper si nucsoara. Pune apa la fiert. Rupe conopida in buchetele. Cand apa clocoteste, pune conopida si fierbe-o cinci minute. Scurge apa si lasa conopida sa se raceasca. Pune untul la topit si caleste ceapa, taiata foarte marunt. Adauga si usturoiul, tocat fin. Caleste totul inca doua-trei minute. Pune faina si amesteca bine. Adauga laptele si amesteca din nou. Da sosul deoparte si adauga branza feta si parmezanul. Pastreaza o lingura de parmezan pentru final. Sosul trebuie sa fie ca o smantana groasa, asa ca daca este prea gros, mai adauga lapte. Pune piper si nucosara. Pune intr-un vas uns cu putin unt, cu diametrul de 20 de centimetri buchetelele de conopida. pune deasupra sosul si presara lingura de parmezan pastrata. Coace budinca de conopida la foc moale, in cuptorul bine incins vreo 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Serveste budinca de conopida calda cu salata verde alaturi. Este delicioasa. O portie are in jur de 200 de calorii.