Sunt o mare fana avocado si nu neaparat pentru proprietatile lui extraordinare pentru sanatate, ci mai ales pentru gust. Dimineata, viata pare mult mai roz cand langa cana de ceai negru pun o farfurie cu bruschete cu avocado si rosii cherry, niste masline gemlik si cateva felii de branza. Bruschetele cu avocado si rosii cherry se fac foarte simplu, insa este nevoie de putina rabdare. Eu am rabdare sa le fac doar in weekend sau, mai rar, in pauzele de la job cand par in ochii colegilor o fanatica a mancatului sanatos. Ingrediente: – cateva felii de paine prajita; – un avocado copt; – putin ulei de masline; – sare; – cateva frunze de busuioc (optional); – cateva rosii cherry; – un catel de usturoi. Taiati rosiile cherry in patru si amestecati-le cu putin ulei de masline. Feliile de paine prajita trebuie frecate putin cu catelul de usturoi ca sa ramana aroma impregnata in ele. Dupa ce faceti acest lucru banal, ungeti feliile cu avocado. Este important ca fructul sa fie copt si sa se intinda bine, ca un unt. Peste stratul de avocado puneti cateva bucatele de rosii, putina sare si, daca aveti, o frunza doua de busuioc. Bruschetele cu avocado merg foarte bine cu ceai negru la micul dejun. Bineinteles, merg si ca aperitiv, insa sunt destul de satioase si nu o sa puteti sa mai mancati si alte feluri. Pofta buna!