Ma gandesc ca nu-i nimic mai bun decat o farfurie mare cu bors de praz. Plin de vitamine, minerale si capabil sa te incalzeaza pe dinauntru, sa te hidrateze si sa tina departe racelile si gripele. Ca sa faci un super bors de praz ai nevoie de 500 de grame de praz, cu frunze cu tot, o ceapa de apa, doi morcovi, o telina mica, doi ardei grasi, un litru de bors, seminte de marar, putin cimbri, patru linguri de ulei, sare si piper un borcan mic de iaurt si un galbenus. Bors de legume Curata legumele. Taie ceapa, morcovul, telina, ardeii si prazul, dar nu foarte marunt. Taie si frunzele de praz. Pune prazul la calit in putin ulei, cu un praf de sare. Cand se desface si devine trasparent adauga celelalte legume si frunzele de praz. Adauga seminte de marar si cimbrul. Lasa legumele sa se inabuse cinci minute, intr-o oala cu capac. Adauga un 1,5 litri de apa clocotita si lasa totul sa fiarba la foc mic, cu capac, circa 20-30 de minute. Potriveste de sare si piper. Adauga borsul, clocotit in prealabil si da deoparte. Separat ate galbenusul cu un borcan de iaurt si un praf de sare. Subtiaza cu zeama din bors si rastoarna totul in oala. Amesteca. Poti pune si un ardei iute in bors care va condimenta si va “incinge” mancarea. Merge de minune cu mamaliga si ceapa. Borsul de praz este o mica bucure de toamna.