Oricat de laudat este uleiul de masline, exista un ulei care il intrece in beneficii: cel de rapita. Plin de grasimi bune, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale pentru gatit deoarece face cel mai putin fum. Contine grasimi sanatoase Bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, dar si in grasimi saturate, uleiul de rapita ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, reduce inflamatiile si ajuta la buna functionare a inimii si creierului. Bogat in vitamine Semintele de rapita sunt un excelent supliment nutritiv, iar uleiul obtinut din ele este bogat in vitaminele E (un antioxidant foarte puternic), A, B1, B2 si betacaroten. Acest ulei contine si calciu, fier, sodiu, fosfor si potasiu. Lupta impotriva cancerului Acest ulei reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Un studiu realizat in 2011 a demonstrat ca a redus incidenta aparitiei tumorilor la animale cu 50% fata de uleiul de porumb. Buna functionare a creierului Deoarece contine acizi grasi buni, acest ulei are un rol deosebit in buna functionare a creierului. Astfel, previne depresiile, crizele de dementa si chiar si maladia Alzheimer. Previne bolile de inima Daca il introduci in meniul tau, uleiul de rapita previne formarea cheagurilor de sange pe artere, ceea ce inseamna ca diminueaza riscul aparitiei anumitor boli cardio-vasculare. Beneficii asupra frumusetii Uleiul de rapita are nenumarate beneficii asupra pielii si parului. Lupta impotriva ridurilor si a acneei, protejeaza pielea de radicalii liberi, o hidrateaza intens si vindeca anumite infectii ale ei. Si parul are foarte mult de castigat, mai ales cel deteriorat, cu matreata sau cel care cade. Ideal pentru gatit Uleiul de rapita a fost desemnat cel mai sanatos pentru gatit pentru ca nu isi pierde proprietatile in contact cu focul, are aroma neutra si punctul inalt de fumegare.