Stii deja ca n-o sa fie bine pentru tine daca mananci o cutie intreaga de prajituri dintr-un foc, dar expertii avertizeaza ca depasirea unei anumite cantitati, chiar si de alimente sanatoase, poate deveni periculoasa. Nu pica in extrema cealalta, adica sa renunti de tot la ele, dar ai grija sa nu exagerezi cu mancatul pentru ca iti pot afecta sanatatea. Portocale si rosii Desi sunt delicioase, acestea sunt extrem de acide si consumul exagerat poate duce la reflux gastroesofagian. Mai mult, pe o perioada indelungata acest reflux poate duce la esofagul Barrett, o boala prin care in captuseala esofagului se formeaza leziuni precanceroase. Asadar, evita sa mananci mai mult de doua portii de rosii sau de portocale si nu manca niciodata aceste alimente impreuna, in aceeasi zi, daca deja ai simptome de reflux. Conserve de ton Acestea iti sunt foarte la indemana atunci cand vrei sa faci o salata, paste sau un sandwich, dar consumarea unei cantitati prea mari poate duce la cresterea mercurului din sange pana la un nivel periculos, deoarece tonul este mai bogat in mercur decat oricare alt peste. Consumul excesiv de mercur poate duce la probleme de vedere, afectarea auzului si vorbirii, lipsa coordonarii si slabirea muschilor. Ai grija sa nu mananci mai mult de patru conserve de ton pe saptamana si inlocuieste-l uneori cu peste mai sarac in mercur, cum ar fi somon sau creveti. Apa Niciun exces nu este bun si asta este valabil si in cazul apei. Atunci cand cantitatea mare de apa dilueaza sodiumul din corp, apare intoxicarea cu apa, care poate afecta functiile creierului si poate duce chiar la moarte. Bea maxim 3 litri de apa pe zi sau, cel mai sigur, verifica-ti urina. Daca este mereu transparenta, redu cantitatea de apa. Soia Desi soia ajuta la un control mai bun al nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale, consumul exagerat poate duce la impiedicarea absorbtiei de fier, ceea ce poate insemna chiar si cancer uterin. Nu s-a stabilit exact cantitatea de soia permisa, dar incearca sa nu depasesti doua portii pe zi. Spanac Aceste frunze verzi sunt o excelenta sursa de proteine, de fibre si de vitamine si minerale, numai ca spanacul este de asemenea bogat in oxalat, un compus care poate duce la formarea pietrelor la rinichi.