Alimente perechi, cele mai sanatoase combinatii

Alimente perechi, cele mai sanatoase combinatii

Iata care sunt cele mai bune perechi de alimente si avantajele lor pentru organism, asa cum le prezinta specialistii citati de Yahoo Healt.

Boabe de naut si ardei rosu, cea mai buna combinatie pentru a asimila fierul. Boabele de naut contin aproape trei miligrame de fier a carui absorbtie intestinala este ajutata de concentratia mare de vitamina C din ardeiul rosu. Combinatia este recomandata si daca bobele de naut sunt folosite pentru prepararea humusului. Cu alte cuvinte consuma ardei rosu impreuna cu humus, pentru a asimila toti nutrientii.  

  

Spanac si avocado, cel mai bun aliat al vederii bune. Spanacul contine luteina si vitamina A, ambele vitaminele protectoare pentru retina. Grasimile sanatoase din avocado ajuta in mod ideal asimilarea luteinei si a vitaminei A. Vitamina A este o vitamina liposolubila, iar grasimile din avogado sunt solventul perfect. O salata de spanac proaspat merita intotdeauna combinata cu bucati de avogado, dar si cu suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper. O salata de mancat cu … ochii. 

Broccoli si oua, cea mai sigura combinatie pentru anularea sindromului premenstrual. Daca faci parte din categoria celor care trec prin canonul SPM, trateaza-te cu broccoli si oua. Broccoli are una din formele de calciu foarte usor de absorbit, in timp ce ouale aduc exact doza necesara de vitamina D. Cea mai buna combinatie – o frittata cu broccoli sau o omleta cu broccoli fiert in aburi.

  

Ceai verde si suc de lamaie, o bariera impotriva cancerului. Despre rolul ceaiului verde in combaterea cancerului stie toata lumea. Adausul de suc proaspat de lamaie si o lingurita rasa de zahar (are doar 16 calorii), intensifica acest efect de 13 ori. Absorbtia antioxidantilor este totala in aceasta combinatie speciala.  

[next]Rosii si ulei de masline, mai multe beneficii pentru piele decat o crema hidratanta. Licopenul din rosii, care este un antioxidant puternic si eficient, sustine sanatatea epidermei. Grasimile sanatoase din uleiul de masline sunt cele care ajuta, in cea mai mare masura la absorbtia licopenului. Nu este exclus ca celebrele bruschette sau salata Caprese (care nu inseamna altceva decat rosii, branza si ulei de masline) sa fie secretul frumusetii italiencelor. O varianta ar fi rosiile coapte cu ulei de masline.  

  

Fulgi de ovaz si mere, garantia unei inimi sanatoase. Fulgii de ovaz au marea calitate de a scadea foarte eficient concentratia de colesterol din sange, iar merele aduc cea mai buna doza de antioxidanti. Combinatia ideala este formata din fulgi de ovaz, gatiti intr-o cantitate minima de unt, peste care se adauga bucati de mere si scortisoara. Foarte bun, foarte sanatos.  

Pui si cartofi dulci, un stimul pentru sistemul imunitar. Rar un aliment care contine mai multe vitamine, eficiente in combaterea infectiilor, decat cartofii dulci. Combinatia dibtre carnea de pui si cartofii dulci aduce proportia ideala de vitamina A si zinc, mineral fundamental necesar pentru a metaboliza si transporta vitamina A tot corpul. Foarte sanatos si foarte gustos.  

 

 Iaurt si seminte de in, cel mai bun suport pentru o digestie sanatoasa. Iaurtul are capacitatea de a stimula activitatea bacteriilor probiotice intestinale. Aceasta categorie de bacterii iubeste insa fibrele. Semintele de in contin fibrele ideale. Consuma iaurt impreuna cu seminte de in, la care poti adauga fructe.