Cand imbatranim, ochii se transforma. Cristalinul are tendinta sa se opacizeze si devine mai rigid, irisul devine mai lenes, retina mai putin sensibila la lumina, iar probabilitatea de a face glaucom creste simtitor. Ochii unei persoane de 60 de ani lasa sa intre de doua ori mai putina lumina decat cei ai unui tanar. Cea mai comuna boala a ochiului specifica varstei (inaintate) este prezbitismul. Iata ce-ati putea manca pentru ochi sanatosi: In fructe si legume se gasesc multi nutrienti care sunt buni pentru ochi. Din dieta nu trebuie sa lipseasca: luteina, Zeaxanthina, Meso-zeaxanthina, Co-enzima Q10, afinele, coacazele negre. O parte din substante se gasesc in legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, salata verde (collard greens si altele) dar si in varza de bruxelles, in sfecla elvetiana si in galbenusul de ou. Un studiu recent (iunie 2009) arata ca persoanele care au baut cate un pahar de suc de afine in fiecare dimineata si-au revenit mult mai repede dupa ce au suferit arsuri oculare cauzate de ultraviolete decat cei care nu au baut nimic special. De asemenea, DHA si Omega3 (gasite in uleiuri de peste si in seminte) sunt foarte importante, pentru sanatatea ochiului pentru ca intra in compozitia membranelor celulelor ochiului. Persoanele care isi simt ochii uscati si cele suferind de degenerscenta maculara ar trebui sa manance sardine si ton. In general, pestele ne ajuta sa ne pastram acuitatea vizuala mai mult timp.