Laptele si produsele derivate din lapte sunt cele mai bune surse de calciu, dar nu sunt singurele. Exista si alte alimente bogate in calciu, pe care, daca le consumi constant, iti asigura doza zilnica necesara de calciu. Calciul este fundamental in organism. Nu doar pentru oase puternice, unghii si par sanatos. Calciul intervine in reglarea nivelului grasimilor din sange si a activitatii cardiace. Cea mai buna si usoara sursa de calciu o reprezinta lactatele, dar fie intoleranta la lactoza, fie dieta vegetariana, fie lipsa de interes fata de lapte si derivatele din lapte, fac necesare alternativele. Iata care sunt alimentele bogate in calciu, altele decat lactatele: Suc de portocale Portocale Soia si tofu Somon Legume cu frunze verzi Seminte Sucul de portocale si portocalele nu sunt doar o sursa de vitamina C, ci si o sursa excelenta de calciu . Un pahar de suc de portocale contine circa 400 de miligrame de calciu. O portocala are circa 200 de miligrame de calciu. Conditia este ca sucul sa fie adevarat, preparat in casa din portocale adevarate. Tofu si laptele de soia contin circa 400 de miligrame de calciu, in 150 de grame, adica aproape jumatate din necesarul zilnic. In plus tofu se prepara cu adaus de calciu, respectiv sulfat de calciu, un coagulant natural care produce textura specifica pe care o are acest derivat din soia. Somonul este ideal pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza. O portie de somon are 180 de miligrane de calciu. Si nu doar somonul este indicat, ci si sardinele si macroul. Legume cu frunze verzi au o multime de calciu. Spanacul nu este principala sursa de fier, ci o minunata sursa de calciu. O cana de spanac fiert are aproximativ 100 de miligrame de calciu. Varza, salata verde (kale, mai ales), frunzele de sfecla sunt foarte bogate in calciu care este bine si usor asimilat. Seminte sunt o modalitate foarte buna de a obtine calciu care ai nevoie, acestea fiind unele dintre alimentele cele mai bogate in calciu. Un sfert de cana de seminte de susan, de exemplu, contine 350 miligrame de calciu. La fel si migdalele si laptele de migdale, dar si semintele de dovleac si cele de floarea soarelui. Sunt destul de bogate in calorii, dar intr-o dieta echilibrata aduc importante cantitati de calciu, scrie Yahoo Shine. Nu-ti place laptele? Nicio problema. Ai la dispozitie alte alimente bogate in calciu. (sursa foto: www.freedigitalphotos.net)